KOMENTAR "Luka mi se javio sinoć iz svlačionice, takav se više ne rađa. Samo neka traje kako to kažu u Mostaru"

Davor Landeka
Ilustracija

Hrvatska nogometna reprezentacija napravila je još jedan veliki povijesni uspjeh. Izabranici Zlatka Dalića plasirali su se u polufinale Svjetskog prvenstva. Nakon velike drame, Vatreni su još jednom slavili nakon boljeg izvođenje jedanaesteraca. Prvi pogodak na utakmici vidjeli smo tek u 105. minuti kad je Neymar sjajno zabio. I kada se činilo da se Hrvatska polako oprašta od SP-a pojavio se Bruno Petković i odlično pogodio za poravnanje te se otišlo u jedanaesterce. Za Hrvatsku su precizni bili; Vlašić, Majer, Modrić i Oršić, dok su za Brazil pogodili samo Casemiro i Pedro. U polufinalu će Hrvatska tako igrati protiv Argentine.

Za Hercegovina.info komentira Davor Landeka.

"Mislim da je Hrvatska odigrala fenomenalnu utakmicu, naročito trojac u sredini, ali i kompletna obrana. Hrvatska je bila ravnopravna, a u nekim trenutcima i bolja od Brazila. Sigurno je da je teško iskontrolirati cijelu utakmicu da ti jedna ekipa poput Brazila, koja je puna zvijezda i top igrača koji igraju u najboljim klubovima, ne napravi priliku. Livaković je pokazao da je vrhunski vratar i sigurno je kako su njegove zasluge za ovaj rezultat, ali kapa do poda svima, od stožera, igrača i navijača. Hrvatsku su predstavili u prekrasnom svjetlu".

JURANOVIĆ I STOPERI UNIŠTILI BRAZILSKI NAPAD

"Izbornik Brazila Tite bio je primoran izvaditi svoj udarni trojac Vinicius, Rafinha, Richarlison. Učinio je to s razlogom, jer nisu stvarali neke šanse. Po desnoj strani se nametnuo Juranović koji se dosta ubacivao. Odigrao je perfektnu utakmicu, najbolju za reprezentaciju. Također Gvardiol i Lovren igraju odlično cijelo prvenstvo. Sve je to rezultiralo da Brazil nije bio na svojoj razini".

MODRIĆ SE RAĐA JEDNOM, HRVATSKA VEZA NAJBOLJA NA SVIJETU

"O Luki je suvišno više išta govoriti, ovakav igrač se više ne rađa. Da u ovim godinama onako trči, uklizava, bori se, jednostavno nemam riječi koju upotrijebiti za njega. Njegov doprinos koji daje reprezentaciji i suigračima je velik. Vidi se kolika je razlika kada je on na terenu i kada nije. Samo neka traje što bi rekli u Mostaru. Brozović dugo nije igrao, ali kako turnir odmiče on je sve bolji. On i Mateo su se nametnuli Brazilu, imali su posjed. Imam osjećaj da hrvatski trojac u sredini zatvorenih očiju može igrati i nadopunjavati se i taktički i tehnički. Jednostavno su savršeni".

VATRENI IMAJU NAPADAČE

"Nekad zabije Kramarić, nekada Petković, nema loše točke. Kolektiv svaki put izbaci nekog pojedinca i to je snaga momčadi. Hrvatska ima napadače".

ARGENTINCI OPASNI, HRVATSKA MORA PONOVITI BRAZIL

"Argentina igra pravi južnoamerički stil, prgavi su i sportski drski. Prema naprijed su neumorni, ali dosta ovise o Messiju. Sigurno je kako će to biti neugodna, teška i neizvjesna utakmica. No, kako je Hrvatska sinoć igrala i izgledala, vidi se jedno zajedništvo. Stoga razloga za zadovoljstvo i vjere u pobjedu sigurno ima. O njihovoj kvaliteti dosta govori i to da im je Di Maria sinoć veći dio utakmice sjedio na klupi, a u 90 posto reprezentacija bi bio nezamjenjiv. Hrvatska treba pokušati ponoviti utakmicu protiv Brazila, nametnuti svoju igru i imati vjere u sebe. Tako može ići do kraja.

MODRIĆ SE JAVIO IZ SVLAČIONICE

"Čuli smo se, ali je bila gužva, glasno navijanje s obje strane tako da nisam ni čuo previše. Mahnuli smo si poslali pozdrave, i snimili videopoziv".

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.