Josip Šimunić:Podnijet ću svaku žrtvu, ali se ispričati se neću, niti ću priznati krivnju

Josip Šimunić, vatreni Hrvatska, Josip Šimunić, Hrvatska vatreni, Joe Šimunić, Hrvatska, Joe Šimunić, peticija, Joe Šimunić, pismo, Dalibor Ravić, Mija Martina Barbarić, Josip Šimunić, miljenko stojić, kolumna, Josip Šimunić, kraj karijere, Josip Šimunić, kazna, Josip Šimunić, Hrvatska, Josip Šimunić, Hrvatska, Josip Šimunić, kazna, FIFA, žalba, odvjetnici, Josip Šimunić, hrvatski branitelji, UEFA, pismo, Josip Šimunić, Općina Široki Brijeg, GNK Dinamo Zagreb, Josip Šimunić, peticija, Josip Šimunić, kazna, UEFA, Josip Šimunić, FIFA, žalba, FIFA, Josip Šimunić, Josip Šimunić, FIFA, kazna, HAZ Kralj Tomislav, Josip Šimunić, FIFA, priopćenje, Hrvatske akademske zajednice, Josip Šimunić, Josip Šimunić, Josip Šimunić, žalba, FIFA, Josip Šimunić, krivnja, bujica, Josip Šimunić, Joe Šimunić, pozdrav, za dom spremni, Josip Šimunić, pismo, Josip Šimunić, za dom spremni, Josip Šimunić, Moja voljena Hrvatska, film, Josip Šimunić, Josip Šimunić, za dom
... i ekstremnih, štetočinskih, političkih grupacija, nećemo ih nazvati terorističkim organizacijama, iako bi to mogli, daleko su od najradikalnijh stavova, najlijevijih i najdesnijh hrvatskih političkih opcija, govorimo o donekle normalnim političkim opcijama, međutim, svijet, osim što se licemjerno šokirao, ne buni se.

Thompsonu je otkazan koncert u jednoj berlinskoj sportskoj dvorani pod pritiskom lopina i takozvanih antifašista iz Hrvatske, iako stavovi popularnog hrvatskog branitelja i glazbenika nikada nisu bili ni blizu stavovima kakve imaju njemački nacisti koji su prešli izborni prag tijekom europskih izbora prije desetak dana.

O tome se, dakako, šuti. Naravno, to nije slučajno, u Hrvatskoj puno toga izgleda slučajno, no, u stvari je itekako dobro planirano. Medijsko - politička mafija nikad nije bila jača, iako nikad nije imala manju potporu hrvatskih građana.

Sjećate li se kazne hrvatskom nogometnom reprezentativcu, Josipu Šiminuću, koji je, kažnjen od strane FIFA-e, u kojoj, kao što vidimo posljednjih dana, ima notornih kriminalaca, kakvih ima i u UEFA-i, kao da je sam poglavnik NDH? Stavovi Josipa Šimunića, za razliku od onih komunjarskih i nacističkih idiota koji su se našli u Europskom parlamentu, nikada nisu bili ekstremni, nikada ni blizu stavovima koji bi mirisali na fašizam ili komunizam. Nažalost, nije pomoglo.

U velikom intervjuu za Hrvatski tjednik hrvatski reprezentativac, koji će zbog bezumlja FIFA-e propustiti Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu, Josip Šimunić između ostaloga je rekao:'' Mene kažnjavaju, a u Europskom parlamentu su sada neki sa stavovima kakve ja nikad nisam zastupa'' Naravno, ima razočarani Šimunić, koga su izdali svi osim naroda i branitelja, potpuno pravo, nažalost, tko to danas može reći Hrvatima kada u Hrvatskoj traje medijsko i političko ludilo? Izdali su ga političari, HNS, mediji...

Nadalje, Šimunić poručuje: ' Nemam se za što bilo komu ispričati. Ako moja ljubav za domovinu bilo koga vrijeđa, ne mogu mu pomoći...', također u intervjuu za Hrvatski tjednik, da bi priznao kako mu je otac sa suzom u oku rekao da ništa nije pogriješio. - Neka si to učinio sine, nisi pogriješio - poručio mu je otac, misleći na proslavu Josipa Šimunića nakon pobjede Vatrenih protiv Islanda koja je Hrvatsku, ali ne i Šimunića, odvela na Svjetsko nogometno prvenstvo.

- Podnijeti ću svaku žrtvu, ali ispričati se neću, niti ću priznati krivnju i kaznu - poruka je omiljenog Josipa, ljubimca hrvatskih nogometnih navijača.

portaloko.hr