INVAZIJA S JUGA Poznato koliko će Velež i Zrinjski dobiti ulaznica za finale Kupa

Velež Zrinjski
HŠK Zrinjski

Otkako se saznalo da će Velež i Zrinjski igrati meč za trofej prva tema je bila broj navijača koji će nazočiti na zeničkom hramu nogometa.

Kako SportSport.ba saznaje određen je broj ulaznica koje će pripasti finalistima, pa će tako tako Veležu i Zrinjskom biti dodijeljeno po 3.000 ulaznica.

S obzirom na interes, ali i ulog, nema sumnje da će navijači mostarskih klubova ulaznice razgrabiti brzinom svjetlosti i već početi pripreme za dolazak u Zenicu.

Organizator utakmice je NFSBiH pa je za očekivati i da krovna kuća bh. nogometa ostavi određen broj ulaznica za svoje potrebe.

Navijačke skupine Red Army i Ultrasi su do sada bili 12. igrač Veleža, odnosno Zrinjskog gdje je to god moguće pa nema sumnje da će tako biti i na Bilinom polju.

U petak, 5. svibnja će predstavnici klubova održati sastanak s MUP-om nakon čega bi se trebalo znati više o samoj organizaciji i dolasku navijača iz Mostara u Zenicu.

Susret predstavnika klubova održan je danas u Sarajevu.

Tema sastanka je bila organizacija finalne utakmice Kupa-a BiH koja će biti odigrana na stadionu „Bilino polje“ u Zenici 17. svibnja u 18:00 sati.

Sastanku su nazočili u ime FK „Velež“ direktor Sanjin Alagić i komesar za osiguranje Adis Karadža, a u ime HŠK „Zrinjski“ predsjednik Upravnog odbora Denis Lasić, direktor Ivan Beus, glavni tajnik Darko Marić i voditelj marketinga Mario Pandža.

Na sastanku je bilo riječi o organizaciji ovog veoma zahtjevnog sportskog događaja. Istaknuto je da se međusobnom koordinacijom klubova finalista stvaraju objektivni uslovi za uspješno održavanje ovogodišnje finalne utakmice Kupa Bosne i Hercegovine. Predstavnici NS BiH su predstavili organiacijski plan, protokol događaja i raspored aktivnosti za ovu utakmicu. Razgovaralo se o svim detaljima vezanim za organizaciju ovog događaja.

Generalni tajnik NS BiH Adnan Džemidžić istaknuo je da je finalni meč Kupa Bosne i Hercegovine jedan od najvažnijih sportskih događaja u zemlji, te da je organizacija ove utakmice izuzetno bitna za promociju bh. sporta.

„Naš cilj je da ovaj događaj protekne u najboljem redu, da sve bude pripremljeno na vrijeme i da se utakmica odigra u sportskom duhu. Zajedno s predstavnicima klubova i nadležnim institucijama radimo na tome da organizacija finala Kup-a BiH za ovu sezonu bude na najvišem nivou. S tim u vezi smo blagovremeno započeli sve pripremne radnje, neophodne za održavanje ovog događaja“, rekao je Džemidžić.

Svi prisutni su se složili da će, bez obzira na kompleksnost i zahtjevnost organizacije ovakve utakmice, uz konstruktivnu suradnju svih zainteresiranih strana uključenih o organizaciju događaja, realizacija biti na najvišem nivou.