HRVATSKA NE OVISI VIŠE SAMA O SEBI Porazom od Walesa sa 2:1, Dalićevi izabranici smanjili sebi šanse za plasman na EURO

MArio Pašalić
rex features

Hrvatska reprezentacija je nakon dvije slabo odigrane partije u kvalifikacijama za EURO izgubila od Turske i Walesa.

Velšani su večeras bili aktivniji i bolji protivnik i zasluženo 3 boda ostaju u Cardiffu.

Dalićeva Hrvatska upala je s ova dva poraza u popriličnu krizu. Zlatka Dalića donekle opravdava izostanak važnih prvotimaca poput Perišića, Ivanušeca i Kramarića, no ovim porazom zakomplicirao je sebi život i Hrvatska više ne ovisi sama o sebi.

Turska je Latviju pobijedila sa 4:0 i sad je na 16 bodova, Hrvatska i Wales imaju po 10. Wales sa dvije pobjede do kraja kvalifikacija zbog bolje gol razlike može doći do drugog mjesta.

Dalić je krenuo sa sljedećim sastavom:  Livaković - Barišić, Gvardiol, Vida, Juranović, Kovačić, Modrić, Brozović - Brekalo, Musa, Majer

MArio Pašalić

I od početka to nije funkcioniralo. Velšani su bili dinamičniji, hrabriji i u prvom poluvremenu imali tri velike prilike. Hrvatska u isto vrijeme nije imala nijednu pravu izglednu šansu.

Na poluvremenu Dalić izvodi trostruku izmjenu. U igri su Beljo, Pašalić i Stanišić umjesto Muse, Juranovića i Brekala.

U 47. minuti šok, vodi Wales, zabio je odmah na početku drugog dijela. Harry Wilson dobio je sjajnu loptu Brooksa preko hrvatske obrane i majstorski prebacio Livakovića.

U 60. Wales udvostručuje vodstvo. Daniel James, koji je tek ušao, odlično je ubacio na peterac, a Wilson se ubacio ispred Vide i krasno glavom prebacio loptu u drugi kut za ogromnu prednost Velšana.

Hrvatska je u 60. minuti pokazala znakove života. Modrić je ubacio iz kornera, Moore je nesvjesno prebacio idealno na drugu stativu gdje je Mario Pašalić glavom zabio za 2:1.

Više od toga indisponirana Hrvatska nije mogla. Hrvatska do kraja kvalifikacija igra s Latvijom i Armenijom, ali više ne odlučuje sama o sebi jer je Turska pobijedila Latviju.