HRABRI ZRINJSKI NASTAVLJA PUT U LIGI EUROPE Plemići uspjeli poravnati, poraz u Mostaru koštao ih Lige prvaka

Zrinjski,Slovan,Liga prvaka

Zrinjski nije uspio izaći kao pobjednik nakon uzvratne utakmice 2. pretkola Lige prvaka protiv Slovana iz Bratislave.

Zrinjski je vrlo rano pokleknuo i primio pogodak, u petoj minuti poslije kornera koji je izveo Kucka za Slovan, Čavrić je ostao potpuno sam na drugoj stativi i nije mu bilo teško matirati Marića. 

Pokušali su za Zrinjski Ćuže i Kožulj u 14. i 24. minuti ali bez veće opasnosti po gol Borjana.

Ćuže u 29. minuti dobiva sjajnu loptu od Bilbije ali njegov udarac je bio neprecizan.

Rendulić je u drugom poluvremenu krenuo ofanzivnije ali umjesto da zabiju, plemići su primili pogodak. Weiss je uzeo loptu na sredini, dodao do Čavrića koji petom upošljava Zuberua, a napadač slovačke ekipe majstorski matira Marića. 

No Zrinjski se nije predavao. Nakon kornera koji je u 75. minuti izveo Kiš, Barišić sjajno skače i zabija za 2:1. 

U 89. imao je Zrinjski veliku priliku za poravnanje, Barišić neprecizan. Sve karte su tada plemići bacili u napad i krenuli u opsadu Borjanovog gola. Pucao je u 90. Čanađija, lopta je otišla u korner, nakon kornera Jakovljević skače, opet ništa. Ipak, rizik se isplatio, još jednom puca Čanađija, lopta se od vratnice odbija do Ivančića i u 92. je rezultat 2:2. Do kraja utakmice ostale su još 4 minute u kojima Zrinjski ipak nije uspio izboriti produžetke.

Klub iz Mostara u trećem pretkolu Europa lige ići će na lošijeg iz dvomeča Copenhagen - Breidablik čiji se uzvrat igra sutra. Danski klub je dobio na Islandu prvi meč 2:0.