VIDEO  Dva slična pogotka u remiju Sarajeva i Borca

Sarajevo Borac
Almir Razić

Nogometaši Sarajeva i Borca sinoć su na Koševu odigrali neriješeno 1:1, u derbi susretu 27. kola WWin lige Bosne i Hercegovine.

Posljednji susret ovog kola donio je izjednačenu igru, a obje ekipe imale su po nekoliko prilika za pogodak, od kojih su dvije lopte završile u mreži. Zanimljivo je da su oba pogotka postignuta na sličan način, s obzirom na to da je lopta na putu do gola zakačila obrambenog igrača protivničke momčadi i prevarila vratara.

Prvi su zaprijetili gosti u 12. minute preko Hrelje koji je izašao sam pred Ilieva, ali je pucao preko gola.

Sarajevo je uzvratilo u 23. minuti. Čataković je odlično uposlio Kyeremeha koji iz dobre pozicije ne uspijeva pogoditi gol. Nekoliko minuta kasnije u prilici se našao i Čatakovića čiji udarac je blokirao Jokić.

Borac je poveo u završnici prvog dijela. Lopta je došla do Vukovića koji se namjestio na ivici šesnaesterca i pucao, lopta je na putu do gola pogodila Aničića i promijenila smjer te prevarila Ilieva.

Sadržaj se učitava...

Sarajevo je izjednačilo već u petoj minuti drugog poluvremena. Julardžija je snažno pucao s 20 metara, lopta na putu prema golu pogađa Ćelića i vara vratara Miloševića.

Do kraja je Borac imao priliku ponovo doći u vodstvo preko Lukića koji je s pet metara pucao glavom pod prečku ali je Iliev dobri intervenirao.

Standings provided by Sofascore