DONEDAVNI VRATAR HŠK POSUŠJE "Cilj i san mi je zaigrati za A reprezentaciju Hrvatske"

Franko Kolić
Sanjin Strukic/PIXSELL

Donedavni vratar HŠK Posušje Franko Kolić, koji je jesenski dio sezone proveo na Mokrom Docu, bio je junak pobjede svog Osijeka na Poljudu protiv Hajduka protekli tjedan. Mladi reprezentativac istaknuo se s nekoliko vrhunskih obrana, a posebna je bila ona kada je vrhovima prstiju spasio svoju mrežu nakon udarca glavom Rokasa Pukštasa i tako sačuvao pobjedu Osječanima.

"Najbitnija su nam ta tri boda. Osjećao sam se super, jedino je šteta što nije bilo navijača. Momčad je djelovala odlično, naravno da mi je drago da sam i ja dao svoj doprinos. Fokus nam je već na sljedećoj utakmici koju igramo u subotu protiv Istre", rekao je Kolić u velikom razgovoru za Index.

Zadobio je i ozljedu kod jedne intervencije.

"Moj suigrač Stjopa Mkrtčjan me nehotično pogodio koljenom u glavu. Razbio mi je usnicu koju su mi kasnije šivali liječnici Hajduka i na tome sam im zahvalan. Rana polako zacjeljuje i nije ništa zabrinjavajuće".

Jesenski dio sezone proveo je u Premijer ligi BiH.

"Prije svega, to je za mene bilo jedno veliko iskustvo. Liga je tamo jako teška, tako da sam puno toga naučio i isprofilirao se kao vratar. Za mene je to bilo kvalitetno razdoblje sazrijevanja u nogometnom smislu"

Kolić je prošao sve omladinske selekcije reprezentacije Hrvatske, ali san je jedan.

"Osjećaj je najbolji na svijetu! Svaka utakmica za Hrvatsku je posebna, tako da se veselim svakom novom pozivu. Definitivno mi je jedan od ciljeva i snova u karijeri zaigrati za našu A reprezentaciju", rekao je između ostalog Franko Kolić.