DISCIPLINSKA KOMISIJA NS BIH Sarajevu oduzeti bodovi, Mirviću godinu dana zabrane, a Ibričiću sedam mjeseci

Mateo Musa Ibričić FK Sarajevo Borac prekid
N. Šaljić/Avaz

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine kaznila je FK Sarajevo zbog incidenata na utakmici četvrtfinala Kupa između Sarajeva i Borca.

Klub s Koševa kažnjen je zbog napuštanja terena bordo momčadi u 92. minuti, propusta u organizaciji utakmice, upotrebe pirotehničkih sredstava i ubacivanja tvrdih predmeta u teren s kojim je pogođena službena osoba, neprofesionalnog ponašanja zaštitara, te ulaska neovlaštenih osoba u teren.

Kako je priopćeno iz Saveza, Sarajevo je kažnjeno oduzimanjem 3 boda, te novčanom kaznom od 22 tisuće KM.

Također, Savez je izrekao kaznu predsjedniku kluba Ismiru Mirviću kojom mu se zabranjuje vršenje funkcija u trajanju od godinu dana i novčanom kaznom od 2000 KM.

Trener FK Sarajevo Simon Rožman uvjetno je suspendiran na tri mjeseca i također je dobio novčanu kaznu od 2000 KM.

Loše je prošao i sportski direktor kluba s Koševa Senijad Ibričić koji je kažnjen sa sedam mjeseci suspenzije i 3000 KM.

Kazne su još dobili i pomoćni trener Luka Gobec koji je zbog crvenog kartona dobio dvije utakmice suspenzije i mora platiti 1000 KM, dok je Zlatan Čakal koji je zadužen za sigurnost utakmice kažnjen s 1500 KM.

Podsjetimo, u uzvratnom susretu četvrtfinala Kupa BiH nezadovoljni suđenjem Matea Muse pri rezultatu 1:2 za Borac momčad Sarajeva povukla se s terena.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.