DIJETE GASTARBAJTERA IZ BiH Hrvatskom napadaču nakon sjajne golgeterske forme cijena skočila za 300 posto

Igor Matanović

Zove se Igor Matanović, ima 20 godina, napadač je Karlsruhea na posudbi iz Eintrachta u kojem igraju H.Smolčić i Jakić. U 24 utakmice zabio je 11 golova. A u zadnjih 8 ima 7 golova i 1 asistenciju

Nije Transfermarkt sveta krava niti su njihove procjene zlatno pravilo i nepogrešiva dijagnoza nogometne tržišne vrijednosti. Ali, da se ne lažemo, najmeritorniji su i najčitaniji izvor što se iznosa nogometnih vrijednosti tiče, piše Nacional.

Njemački je portal baš ovih dana ažurirao te svoje procjene. Najskuplji Hrvati su Gvardiol, Kovačić i Majer, a četvrti je Stanišić.

Bayernovom ‘Vatrenome’ cijena je s 10 skočila na 18 milijuna eura, prema procjeni koju je ‘refreshao’ Transfermarkt.

Ali nije to najveći skok u nogometnoj vrijednosti jednog Hrvata. Nije ni izbliza. Jednom našem igraču, U-21 reprezentativcu cijena je skočila – 300 posto! Čovjek je bio procjenjivan na milijun eura, a najnovija procjena je: 4.000.000 €!

Zove se Igor Matanović, ima 20 godina, napadač je Karlsruhea na posudbi iz Eintrachta u kojem igra Hrvoje Smolčić. U 24 utakmice zabio je 11 golova. A u zadnjih osam: sedam golova i jedna asistencija.

Dakle, forma: ču-do jedno. Karlsruhe je sedmi u 2. Bundesligi, a Matanović igra tako da bi bilo novo čudo ako ga Eintracht ovog ljeta ne vrati s posudbe u Frankfurt.

Inače je gastarbajtersko dijete rođeno u Hamburgu od roditelja koji su izbjegli iz BiH no nije otišao u HSV nego prošao školu St.Paulija. Prije tri godine za pola milijuna eura uzeo ga je Eintracht. A Igor Matanović (20) sada vrijedi točno – osam puta više.