DANI OLMO OTVORENO "Mogao sam igrati za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u Rusiji..."

Dani Olmo

Dani Olmo (25) u DAZN-ovu dokumentarnom filmu Come On Fútbol govorio je o godinama provedenim u mlađim uzrastima Barcelone i iznenađujućem odlasku u Dinamo kada je imao 16 godina. "Želio sam biti dio sportskog projekta i Dinamo mi je to omogućio. Nije sve savršeno kada napustiš Barcelonu. U Hrvatskoj sam to shvatio, postao sam čovjek, na i izvan terena", rekao je Olmo kojeg je Dinamo 2020. prodao RB Leipzigu za 29 milijuna eura.

Olmo je od 2020. član dobrotvorne organizacije Common Goal kojoj, uz nekoliko drugih profesionalnih nogometaša, daje jedan posto svoje plaće i na taj način kroz nogomet podržava razne svjetske projekte, pa tako i one u Hrvatskoj nastale s ciljem postratne obnove.

"Nogomet može pomoći na razne načine. Mi nogometaši smo utjecajne osobe, iako ponekad ne razmišljamo na taj način. Želio sam pomoći u Hrvatskoj. Na mene su najviše utjecali ljudi koji su proživjeli rat. Među njima je bilo i nogometaša. Neki nisu imali ruku ili nogu. Govorim o klupskim legendama", izjavio je Olmo.

"Dobio sam poziv hrvatske reprezentacije, no moj je san bila Španjolska"

Olmo je rekao kako ga je Hrvatski nogometni savez zvao da s reprezentacijom ide na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018., gdje je momčad izbornika Zlatka Dalića osvojila srebro. "U tom sam trenutku bio najbolji igrač HNL-a, a španjolska reprezentacija me nije zvala. No rekao sam im da ne želim. Zahvalio sam im, no moj san bio je igrati za Španjolsku", otkrio je Olmo.

Olmo je posljednje tri godine član RB Leipziga, s kojim je nedavno potpisao novi ugovor i prema kojem bi u njemačkom klubu trebao ostati do 2027. godine. U ljetnom prijelaznom roku pojavio se interes Barcelone koja ga je željela vratiti, no zasad od toga nije bilo ništa.

Za španjolsku reprezentaciju sakupio je 32 nastupa, postigao sedam golova i osvojio Ligu nacija tako što je nakon penala pobijedio Hrvatsku. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 40 milijuna eura.