ČEKA SE SLUŽBENA POTVRDA Nizozemci tvrde da je Ajax za 25 milijuna eura osigurao transfer stopera iz Čapljine

Josip Šutalo
Ante Čizmić/CROPIX

Stigla je još jedna potvrda da je hrvatski reprezentativac Josip Šutalo na odlasku iz Dinama. Nizozemski portal Voetbal International tvrdi da je njegov transfer u Ajax završen i da je samo pitanje vremena kad će i službeno biti objavljen, prenosi index.

Nizozemci o Šutalu pišu kao da je već stigao u Amsterdam te navode da Ajax tu neće stati, već da traži još neka potencijalna pojačanja. Šutalo bi mogao koštati oko 25 milijuna eura, što će biti jedan od najvećih transfera u Dinamovoj povijesti.

Ajax je pobijedio u prvoj utakmici nove prvenstvene sezone. Dominantno je osvojio tri boda protiv Heraclesa rezultatom 4:1, a jedan od pogodaka zabio je hrvatski branič Jakov Medić. No nije to dovoljno, piše ugledni nizozemski list, sportski direktor Sven Mislintat predstavit će do kraja prijelaznog roka još neke igrače. VI piše da je klub aktivan na tržištu.

"Uz Šutala, Ajaxu treba još jedan centralni branič i napadač. Kako je već rečeno, gledaju se igrači na svim pozicijama. Nemojte biti iznenađeni ako se promijeni pet ili deset igrača prije 1. rujna", navodi Voetbal International. 

Romano također potvrdio transfer

Da Šutalo ide u Ajax, pisao je i Fabrizio Romano, najpouzdaniji novinar za nogometne transfere. Dinamo je za Šutala tražio 25 milijuna eura odštete fiksno i bonuse, doznali smo iz Maksimira. To je razlog zbog kojeg je ovog ljeta Dinamo odbio službene ponude Fiorentine (12 pa 18 milijuna eura), Ajaxa (18 milijuna eura + bonusi) te Napolija (20 milijuna eura).Osim navedenih, krajem prošle sezone Arsenal je nudio 15 milijuna eura, što je Dinamo također odbio. Šutalo će biti treći najskuplji Dinamov izlazni transfer. Ispred Gvardiola, koji je prije dvije godine prodan Leipzigu za 19 milijuna eura, ali i Modrića, koji je 2008. otišao u Tottenham za 22.5 milijuna eura.

Sadržaj se učitava...

Skuplji samo Olmo i Pjaca

Ispred Šutala ostali bi Dani Olmo, prodan prije tri godine u Leipzig za 29 milijuna eura, i, konačno, Marko Pjaca. Njega je Dinamo prije sedam godina prodao Juventusu za 29.4 milijuna eura. Šutalo je proizvod Dinamove škole nogometa.

U klub je stigao prije devet godina iz Neretve iz Metkovića. Prije dvije godine bio je na posudbi u Istri 1961, a nakon toga nametnuo se u Dinamu i reprezentaciji Hrvatske. Za hrvatske prvake odigrao je 86 utakmica. Zabio je šest golova te četiri puta asistirao. Slavio je tri titule državnog prvaka u Dinamu.