ČAPLJINAC NAPUSTIO ZAGREB Dinamo prodao Josipa Šutala Ajaxu

Josip Šutalo Ajax
youtube

Čapljinac Josip Šutalo (23) je novi igrač Ajaxa, objavio je Dinamo.

Hrvatski prvak trebao bi dobiti za Šutala 21 milijun eura odštete, plus bonuse. Potpisat će petogodišnji ugovor, piše Fabrizio Romano. Prema podacima Transfermarkta, Joško Gvardiol (36.8 milijuna eura) je najskuplji igrač Dinama, koji je na njemu zaradio prodajom u RB Leipzig, a zatim i kroz postotak od transfera u Manchester City.

Drugi je Marko Pjaca (29.4), treći Dani Olmo (29), a četvrti Luka Modrić (22.5). Šutalo će, ostvare li se bonusi, prestići Modrića i postati četvrti najskuplji igrač Dinama.

Šutalova poruka dinamovcima
"U Dinamu sam proveo nevjerojatnih devet godina. Kao dječak došao sam u nogometnu školu i ispunio svoje snove onoga dana kada sam zaigrao za seniore. Bila mi je čast nositi Dinamov grb i ponosan sam na sve rezultate koje smo postigli. Hvala klubu, suigračima, trenerima i, naravno, navijačima na svemu što su napravili za mene.

Od danas prestajem biti igrač Dinama i postajem najvjerniji navijač! Klubu želim puno sreće u nastavku sezone i vjerujem da ćemo se sresti u europskim izazovima", rekao je Šutalo nakon odlaska iz Dinama.

Dinamo se oprostio od Šutala
Dinamo se od reprezentativnog stopera oprostio na svojim društvenim mrežama:

"Na jednom dijelu lica smiješak, na drugom sjeta... U takvom raspoloženju, s podijeljenim osjećajima, mladi maksimirski branič i hrvatski reprezentativac, sjajni, čvrsti i stameni Josip Šutalo, zaokružio je svoju epizodu u Dinamu i karijeru nastavlja u Ajaxu iz Amsterdama.

Smiješak bi se mogao nazirati zbog zadovoljstva svime što je učinio u maksimirskom klubu, zadovoljstva rezultatima, izvedbama i konkretnim doprinosom u utakmicama koje su bilježile zlatnu klupsku povijest.

U purgerskom je klubu bio od svoje 14. godine, još iz ljeta 2014. kad je došao u maksimirsku akademiju iz Neretve iz Metkovića. Za prvu je momčad upisao 89 službenih nastupa uz sedam postignutih pogodaka i pritom stvorio zahvalnu zalihu trofeja. Osvojio je četiri naslova prvaka, dva Superkupa, a statistika mu bilježi i pokal pobjednika Kupa.

Dragi Jopa, od srca ti hvala na vrhunskim izvedbama, velikim rezultatima, brojnim trofejima i uspomenama. Tvoj GNK Dinamo želi ti svu sreću u nastavku karijere."

Šutala će u amsterdamskom klubu dočekati sunarodnjak Jakov Medić (24), koji je početkom kolovoza stigao iz njemačkog drugoligaša St. Paulija. Medić je potpisao petogodišnji ugovor i dosad je već upisao dva nastupa te postigao jedan fantastičan pogodak.

Dinamov proizvod
Šutalo je proizvod Dinamove škole nogometa. U klub je stigao prije devet godina iz Neretve iz Metkovića. Prije dvije godine bio je na posudbi u Istri 1961, a nakon toga se nametnuo u Dinamu i reprezentaciji Hrvatske. Za hrvatskog prvaka odigrao je 88 utakmica. Zabio je sedam golova te četiri puta asistirao. S Dinamom je osvojio tri titule državnog prvaka.