Barcelona izbacila Napoli i plasirala se u četvrtfinale Lige prvaka

Barcelona Napoli
EPA

Barcelona je izborila četvrtfinale Lige prvaka. Nakon 1:1 u Napulju, katalonski velikan u uzvratu je došao do pobjede od 3:1 i prošao među osam najboljih. Bila je to vrlo zanimljiva utakmica u kojoj su obje ekipe imale svoje šanse, ali ipak zasluženo dalje prošao domaćin

Barcelona je došla do vodstva nakon nešto više od 14 minuta igre. Raphinha je poslao loptu s lijeve strane u srce kaznenog prostora gdje je potpuno sam ostao Fermin Lopez. Dobro plasiranim udarcem matirao je protivničkog vratara.

Praktički već u sljedećem napadu katalonska momčad podebljala je prednost pred svojim navijačima. Dobro je povukao Lamine Yamal i proigrao Raphinhu čiji udarac završava na stativi. Ipak, odbijanac je stigao do Joaa Cancela koji šalje loptu u mrežu.

Naravno, Napoli se nije predavao, a to je dokazao u 30. minuti. U dobroj akciji Matteo Politano proigrao je Amira Rrahmanija koji pogađa u sami kut Barceloninog gola. Četiri minute kasnije mogli su i poravnati, ali Ter Stegen odlično je obranio udarac Giovannija Di Lorenza.

Napoli je bolje krenuo u drugo poluvrijeme, no prvu konkretniju šansu imao je Raphinha, no Alex Meret je bio na pravom mjestu. Gosti su u tim trenucima izgledali nešto poletnije, a Barcelona nervoznija, kao da je rezultat na semaforu obrnut.

Okrenulo se to u 67. minuti, Raphinha je dobro pucao, no Meret je ponovno bio na pravom mjestu. Odmah nakon toga Lamine Yamal poslao je loptu u mrežu, no dosuđeno je zaleđe.

Kako ne bi bilo nikakve dvojbe oko prolaska dalje, pobrinuo se Robert Lewandwoski. Kombinacija Ilkaya Gundogana i Sergija Roberta za poljskog napadača koji postiže pogodak za 3:1 i potvrdu pobjede.