ADRIEN THOMASSON Francuz iz Lensa igrao bi za Hrvatsku

Adrien Thomasson želi igrati za Hrvatsku
Jean Catuffe/AFP/Profimedia

Redove francuskog viceprvaka Lensa još je zimus pojačao Adrien Thomasson. Vijest je to koju smo tada prenijeli s posebnim naglaskom na Thomassonove korijene, pa nastavili pratiti nogometni put 29-godišnjeg veznog igrača, koji je ranije igrao u Strasbourgu.

Thomasson je, naime, potomak oca Francuza švedskih korijena i majke - Hrvatice. Zbog toga posjeduje i hrvatsku putovnicu. U intervjuu za francuski RTL otkrio je da bi jako rado volio igrati za Hrvatsku. Naravno, u situaciji da ga u svoje redove ne pozove reprezentacija iz njegove domovine.

Nekako smo dojma da ga Francuzi, pored silne konkurencije u sredini terena, trenutačno ne trebaju, iako igrama sve više skreće pozornost na sebe.

"Moj djed, mamin otac, naučio me nogometu. On itekako voli sport, a baš zbog njega postao sam nogometaš. Kada bih morao birati između Francuske i Hrvatske, jasno da bih izabrao Francusku, ali pristao bih zaigrati i za Hrvatsku, budem li u njihovim planovima", rekao je Thomasson još u ožujku 2022.

Ove sezone u 10 nastupa u svim natjecanjima ima jedan pogodak, a njega je postigao u velikoj pobjedi Lensa protiv Arsenala u Ligi prvaka. Francuski mediji tada su za njegovu igru bili puni komplimenata, a Thomasson je izjavio da se radilo o pogotku s "najviše simbolike u mojoj karijeri".

Zahvalan je to vezni igrač koji može pokriti poziciju "desetke", ali i igrati na oba krila u formaciji 4-2-3-1. Iz HNS-a se nitko nije oglašavao po pitanju eventualnog kontakta s Thomassonom, ni službeno ni neslužbeno, no povijest nas uči da se opcija njegovog angažmana definitivno ne treba do kraja isključiti.