PRINC Ovo je velika čast i odgovornost, razgovarao sam s Nurkićem on ima veliku želju igrati

Vedran Princ
hercegovina.info

Vedran Princ novi je direktor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine. Bivši košarkaš Zrinjskog, Širokog, Cibone i Cedevite dosad je obavljao ulogu direktora omladinskih selekcija, a sada je dobio odgovornost više. Postao je direktor reprezentacije koja među prvima osigurala plasman na Europsko prvenstvo.

'Nakon što je Samir Avdić preuzeo funkciju ministra sporta Županije Sarajevo te napustio funkciju direktora reprezentacije, ljudi iz Saveza su me nazvali i ponudili su mi njegovu poziciju. Istu sam odmah prihvatio i zahvaljujem se i ovim putem čelnicima Saveza na ukazanom povjerenju. Ovo je sada jedan novi posao koji nije niti malo lagan. Puno je tu administracije, kontakata i mnogo čega drugog što ta funkcija nosi sa sobom.  Direktor mora biti u stalnoj komunikaciji s izbornikom i igračima i sve skupa organizirati na visokom nivou. No, svi iz Saveza su mi pružili ruku pomoći i nesebično su mi se stavili na raspolaganje., kaže Princ za hercegovina.info.

Fokus je na Latviji.

'Trenutno organiziramo 'balon" u Rigi. Na prošlom 'balonu' u Sarajevu, na kojem smo izborili odlazak na prvenstvo, sudjelovao sam u organizaciji tako da već imam iskustva. Idemo odraditi te utakmice kako treba. Tamo odlazimo rasterećeni, ali maksimalno ozbiljni da te dvije utakmice odradimo na visokom nivou kako reprezentacija BiH i zaslužuje.'

Nada se dobrom rezultatu iduće godine.

'Kvalifikacije još traju pa ne bi gledao baš tako daleko. Mi smo među prvima izborili odlazak na prvenstvo, tu su još Hrvatska i još nekoliko reprezentacija. Imamo dobru ekipu, dobrog trenera te Savez koji odlično  funkcionira na čelu s predsjednikom Teletovićem. Sami plasman je dobar rezultat. Ovo je za BiH već deseto europsko prvenstvo na kojem sudjelujemo što je velika stvar. KIndividualnu kvalitetu imamo, a mislim da ćemo za godinu i pol imati i jednu jako dobru momčad koja će napraviti dobar rezultat.'

Princ se nada i pojačanjima iz NBA.

'Trebamo vidjeti sve termine i protokole i o tome još ne možemo ništa pričati. Nadamo se da će oni biti dobiti dozvole za nastupe, ali tu tu postoje velika osiguranja i drugi faktori. Sigurno je da oni imaju želju i volju igrati za reprezentaciju i pomoći joj. Nedavno sam razgovarao i s Jusufom Nurkićem, no ne pita se sve ni njih pa ćemo vidjeti kako će to sve na kraju ispasti', ističe Princ.

Svi reprezentativci su zdravi i na raspolaganju izborniku.

'U stalnom sam kontaktu s izbornikom Bosnićem, a čuo sam se i s većinom igrača. Krajem mjeseca radi se skraćeni popis igrača koji će konkurirati za Latviju. Za sada su prema svim informacijama svi dobro. Ponavljam, odlično je što smo već izborili odlazak. Zamislite da su nam sad te utakmice ključne pa da po dolasku u Rigu testovi na koronavirus pokažu pozitivan rezultat, e tu onda nastaju problemi. Ovako idemo rasterećeni i mirni.' rekao je Vedran Princ te na kraju dodao.

"Bio sam direktor mladih reprezentacija, ali ovo je još veća čast i odgovornost', rekao je.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.