NBA LIGA Odličan Zubac u porazu Clippersa, Bogdanović dvoznamenkast u utakmici na mali broj koševa

Ivica Zubac
EPA

Ivica Zubac bio je među istaknutijim pojedincima u redovima Los Angeles Clippersa koji su na svom terenu izgubili od Milwaukee Bucksa. Poraz su upisali i New York Knicksi za koje je nastupio i Bojan Bogdanović.

Los Angeles Clippersi su u nešto kraćem rosteru ugostili Milwaukee Buckse i upisali poraz od 124:117. Domaćin nije do kraja uspio nadomjestiti izostanke Kawhija Leonarda i Paula Georgea te su upisali drugi poraz u zadnjih šest utakmica.

Prema NBA statistici, Giannis Antetokounmpo i Damian Lillard postali su prvi suigrači koji su u istoj utakmici ubilježili barem po 30 poena i deset asistencija. Od početka posljednje četvrtine, 31 uzastopni koš bio je ili ubačaj ili asistencija jednog od njih dvojice.

Lillard je susret zaključio s 35 poena, sedam skokova i 11 asistencija, dok je Antetokounmpo dodao 34 koša, sedam skokova i deset asistencija.

Norman Powell s 26 poena i sedam skokova predvodio je Clipperse, a dobru rolu odradio je Ivica Zubac s 18 koševa (9/11 za dva), šest skokova i po jednom asistencijom, blokadom i ukradenom loptom za 26 minuta u igri.

U zadnje vrijeme rijetko viđamo utakmice u kojima barem jedna od ekipa ne prijeđe 100 koševa, no noćas su u Madison Square Gardenu neočekivano slabu napadačku predstavu imali New York Knicksi i Philadelphia 76ersi. Na koncu su sa 79:73 do pobjede došli gosti.

Do pobjede ih je predvodio Kelly Oubre Jr. s 18 koševa i deset skokova, dok je Buddy Hield dodao 16 poena i sedam skokova.

Najbolji je kod Knicksa bio Jalen Brunson s 19 koševa i osam asistencija. Bojan Bogdanović dodao je deset poena (2/4 za dva, 2/4 za tricu) i jedan skok za 18 i pol minuta u igri.

NBA:
LA Clippers - Milwaukee Bucks 117:124
New York Knicks - Philadelphia 76ers 73:79