Košarkašice ŽKK Livna pokorile Sloveniju!

žkk livno
"Sudbina" ih je ovaj put odvela u Sloveniju, točnije u Ljubljanu, gdje su snage odmjerile protiv znatno imućnijih protivnica. Nakon osmosatnog putovanja za Ljubljanu, prvi dan, odigrana je utakmica protiv domaćih košarkašica, ekipe ŽKD Ježice Ljubljanja. Naše cure, unatoč nervoznom startu i problemima s osobnim pogreškama, zasluženo su upisale novu pobjedu. Borbene Slovenke nisu to nimalo olakšavale. Nije bilo "lakih koševa", a za svaki koš morali su se dobro potruditi. Rezultat na kraju utakmice bio je 71:38 za naše košarkašice. Najefikasnije u našoj ekipi bile su Marija-Maja Pavić sa 13 koševa (2-4 trice) te Gabriela Visković s 15 koševa. Sve igračice iz rostera na ovoj utakmici dobile su svoju minutažu pa tako i namlađa Marina Kelić koja je povjerenje trenera opravdala postignutim koševima. Sjajan ulog za budućnost.

Sljedećeg dana, ujutro u 11 sati naše košarkašice odigrale su utakmicu protiv izravnog suparnika za "Završni turnir" u Veneciji, ekipe Athlete Celje.

Ekipa koja svake sezone igra EUROLIGU nije imala izbora nego potpisati kapitulaciju protiv vatrenih Livanjki. Laganije od očekivanog ali sa znatno više nervoze naše košarkašice su potopile klub iz Celja. Uništila ih je trojka JVP.

Sara Jurkić, možda i ponajbolja na tom susretu (cijeli turnir igrala je ozljeđena) postigla je 14 koševa i 15 skokova. Gabriela Visković ih je izmješala, provozala, izvozala napravila gotovo sve što joj je palo na pamet, postigavši pri tom 29 koševa, a kad bi nekako uspjeli zatvoriti njene prodore, ona bi na otvorenom šutu pronašla Laru Mihaljević, Nikolinu Šarić ili Mariju-Maju Pavić koja je izrasla u najboljeg šutera našeg kluba. Bombarder - Marija ubacila je 17 koševa, od toga 3 trice. Rezultat na kraju utakmice bio je 77-44 za naše košarkašice, prenosi livnovine.com

Odmah poslije ove utakmice, nakon 10 minuta pauze, na red je došla treća slovenska ekipa, ekipa Grosbasket iz Grosuplja. U najlakšoj utakmici dana naše košarkašice, odmah nakon prvog poluvremena, ponajprije zahvaljujući čvrstoj i kvalitetnoj obrani (samo 2 faula), odlučile su pobjednika. Ovog puta čvrstina i pokretljivost obrane je bila presudna. Uspješno je obranom zapovjedala Andrea Krišto i tako Grosupljanke ostvila na samo 34 postignuta koša. Pritom je i zabila 12 koševa. Najefikanija bila je Sara Jurkić s postignutih 17 koševa.

Na kraju, vrijedi spomenuti rast forme Nikoline Šarić koja se pokazala kao igračica na koju se može računati te i dalje jako loš postotak pogođenih slobdnih bacanja (35 pogođenih od 78 pokušaja). Posebno vesele dobre igre naših najmlađih, Marine i Tanje Kelić te Slavice Tokić.

Ovim pobjedama naše košarkašice su se ozbiljno uključile u borbu za prvo mjesto "Regionalne Lige". Posljednje kolo igra se za manje od mjesec dana u LIVNU! Protivnice će biti ekipe Badela iz Skopja te stare znanice, ekipa ŽKK Vodica.

Upravo susret ŽKK LIVNA i ŽKK Vodica će odlučiti koja od ove dvije ekipe ide na završni turnir u Veneciju. Pokušat ćemo ispuniti sportsku dvoranu Dalibor Perković Dali i dati našim curama vjetar u leđa.