FRANJO ARAPOVIČ "Cibona je Crvenoj Zvezdi prodala mjesto u Euroligi za 800.00 eura"

Cibona Crvena Zvezda
ABA liga/Cibona/Marin Susic

Najveće iznenađenje u povijesti ABA lige napravila je Cibona, koja je 2014. na završni turnir u Beograd stigla kao apsolutni autsajder, da bi u polufinalu najprije pobijedila Crvenu zvezdu, a onda u finalu Cedevitu, koja je senzacionalno izbacila Partizan.

Tom titulom Cibona je izborila Euroligu, ali u njoj nije nastupila. Bivši košarkaš Cibone iz trofejnih 80-ih Franjo Arapović, čiji je sin Marko igrao prije devet godina na tom F4, tvrdi da je Cibona prodala Zvezdi nastup u elitnom natjecanju za 800 tisuća eura.

Cibona je prodala Euroligu Zvezdi

''Cibona proda Euroligu Zvezdi, a mi znamo da je prodana. Sad taj čovjek koji je najviše uzeo pravi apartmane na Krku, pet apartmana. Mislim sve se zna. Otvorimo to. Gledam televiziju gdje predsjednik Zvezde Nebojša Čović, koga pita novinarka kako je dobila informaciju da su prije dva dana u Ljubljani od Cibone kupili Euroligu za 800 tisuća eura, a on kaže to je puno manje od 1.2 milijuna koliko je tražio ULEB. I što sad?" rekao je Franjo Arapović u podcastu ProSport, prenosi Index.

Cedevita je smetala sitnim kriminalcima, lopovima iz Cibone, Zadra i Splita

"Nikoga nije briga za Cedevitu što je otišla. Oni sretni, ali zašto nitko nije pitao? Ne znam da li se sjećate, gradska Skupština izglasa ekstra proračun za nastup Cibone u Euroligi. Bit će para da se igra Euroliga. Sedam dana kasnije igra Zvezda umjesto Cibone. Vratite mi vi, tko je bio trener Cibone, koliko je bio trener i koliko mu je sin bio trener nakon toga? Samo nek ljudi malo otvore tko je bio trener u Ciboni i kasnije sin. Taj je bio domaćin večere u Ljubljani."

Arapović je napao ljude iz Cibone, ali i iz dalmatinskih klubova – Zadra i Splita. Optužio ih je da oni stoje iza selidbe Cedevite iz Zagreba u Ljubljanu.

''Morat ćemo jednog dana to otvoreno reći, Cedevita je smetala sitnim kriminalcima, lopovima iz Cibone, Zadra i Splita. I svi oni su bili sretni kada je Cedevita otišla. Jer ne možeš raditi, ako je plaća u klubu inače 5. u mjesecu, a gospodin Tedeschi nazove 4. i izvinjava se jer će plaća biti dan kasnije'', zaključio je Franjo Arapović.