VIDEO  Dino Prižmić uzeo set Đokoviću pa zaradio ovacije gledatelja

Dino Prižmić

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković (36) i hrvatski predstavnik Dino Prižmić (18) upravo igraju meč prvoga kola Australian Opena. Srpska zvijezda i po mnogima najbolji tenisač ikad veliki je favorit protiv Prižmića, 178. tenisača na ATP ljestvici, koji se prvi put plasirao u glavni dio ždrijeba Grand Slam turnira.

Đoković je s uvjerljivih 6:2 osvojio prvi set, no Prižmić mu je uzvratio u drugom. Nakon duge izmjene u tie-breaku, Đoković je poslao lopticu u aut i Prižmić je izjednačio na 1:1. Mladi hrvatski teniski talent potom je prstom pokazao prema nekome u publici te dobio ovacije australske publike u Rod Laver Areni. Snimku kraja drugoga seta pogledajte u nastavku.

Prižmiću je ovo prvi meč protiv Đokovića, dvostruko starijeg suparnika koji brani naslov osvojen prošle godine. Ukupno je deset puta tijekom bogate karijere osvojio Australian Open. S druge strane, Prižmić je najbolje rangiran na ATP ljestvici bio kada je držao 155. poziciju. Ukupno je na omjeru od tri pobjede i šest poraza. Rođeni Splićanin je od turnira zaradio 111.730 dolara.