Roditelji djece vrhunskih sportaša iz Mostara: Uspjesi u ovoj državi nisu ni simbolično nagrađeni

Veso Brkić, Marin Brkić, Stela Brkić, SKK Neretva, obitelj Brkić, karate
Riječ je o roditeljima Veselka, Marina i Stele Brkić koji su državni prvaci u karateu. Kao takvi stekli su pravo sudjelovanja na svjetskoj smotri, što i jeste cilji san svakog sportaša. Nažalost našim zlatnim sportašima san se neće ispuniti jer ova država nema sluha za svoje najbolje sinove i kćeri.

Roditelji su putem društvenih mreža objavili status koji prenosimo u cijelosti:

Roditelji smo troje uspješne djece Veselka, Marina i Stele, koji ostvaruju vrhunske sportske rezultate u karateu. Sigurno je potreban ogroman trud i rad svih da bi se ostvarili sportski uspjesi, posebice vrhunski. Obitelj je tu, pored kluba i trenera, sigurno najvažniji oslonac u svakom smislu da bi se to postiglo. I drugačije nije moguće, posebice u našim društvenim uvjetima. Svaki njihov uspjeh znači nam puno, jer znamo koliko oni naporno treniraju i trude se da to ostvare. Sve što smo ikada zamislili u životu ostvarilo nam se. Ali naravno, nikako i nikada ne samo od sebe. Ostvarilo se jer smo predano radili na tome. Tražili smo načine, istraživali, čekali, učili, upijali znanja boljih i pametnijih od sebe jer znamo da samo tako možemo i mi biti bolji. Zauzeli smo svoj stav i ne dopuštamo nikome da nas uvjeri da ovo što činimo nije dovoljno dobro. Uostalom, kome ovdje polažemo račune? Samo sebi i Onome Gore.
Nažalost, ti njihovi uspjesi nisu nikako, pa makar simbolično, nagrađeni od strane kluba, nadležnih državnih institucija, posebice onih zaduženih za sport.
Nastojimo da nas to ne pokoleba u daljem radu i nastojanju da pokušamo ostvariti još bolje i sjajnije međunarodne rezultate, ali nismo u mogućnosti osigurati sredstva za Svjetsko prvenstvo u karateu koje se ove godine održava od 21. listopada do 3. studenog 2017. na Tenerifima u Španjolskoj. Ostajemo doma. Želimo svima koji idu puno uspjeha i sreće!

Ranije smo objavili priču Ajle Muminović

Ajla Mahmutović: Ne mogu dozvoliti da moji roditelji dižu kredit i ulaze u dugove da bih ja mogla predstavljati svoju državu