FOTO  Mostarac Veselko Brkić deveti na svijetu!

SKK Neretva, Veselko Brkić
Obzirom da BiH karate savez broji oko 200 klubova i cca 10 tisuća registriranih natjecatelja, a samo njih 25-tero kao članovi reprezentacije putuju na spomenuto Svjetsko prvenstvo, onda je već samo izboreno mjesto u nacionalnoj reprezentaciji u tako velikoj konkurenciji unutar BiH karate saveza veliki uspjeh i razlog za iskrene čestitke.

Prema izboru v.d. izbornika Denisa Muhovića i Miroslava Klepića, boje naše zemlje branit će:

U kadetskoj konkurenciji nastupit će: Nikola Miličević (kategorija do 52 kg), Stefan Ilić (-57 kg), Marin Brkić (-63 kg), Marko Kraljević (+70 kg), Gabrijela Begić (-47 kg), Matea Noah Medić (-54 kg), Željana Pekez (+54 kg), Emin Mušanović (kate) i Amina Tahirović (kate).

Za juniorsku reprezentaciju će nastupiti: Ivan Križanac (-55 kg), Džejlan Šabić (-61 kg), Edin Bektaš (-68 kg), Veselko Brkić (76 kg), Kenan Daut (+76 kg), Nađa Poplata (-48 kg), Dajana Crnoglavac (-53 kg), Tina Marić (-59 kg), Mirnesa Bektaš (+59 kg) i Amila Đelkić (kate).

BiH reprezentaciju u konkurenicji mlađih seniora i seniorki predstavljat će: Suad Tabaković (-68 kg), Denis Gogić (-78 kg), Sanin Kanlić (+78 kg), Amina Adilović (-53 kg), Iva Klepić (-59 kg) i Ivona Ćavar (+59 kg)

Prva dva dana su nastupila tri člana Neretve: Iva Klepić, Ivona Ćavar i Veselko Brkić.

Iva Klepić je nastupila u konkurenciji karatašica do 21 godine, u kategoriji do 60 kg. Iva je u svojoj prvoj borbi izgubila od Francuskinje Hertuault (0:5), a onda u repesagu od Turkinje Coban (0:2).

Ni Ivona Ćavar nije bila bolje sreće. Ona je u kategoriji iznad 60 kg izgubila od Kazahstanke Oleško s 1:4 u poenima.

Veselko Brkić imao je puno uspješniji dan, ali nažalost uslijedila je teška ozljeda ramena. Brkić je nastupio među juniorima u kategoriji do 76 kg i odmah na početku porazio Talijana Martinu.

U borbi protiv Filipinca Fontillasa ozlijedio je rame, no unatoč tome pobijedio je s 3:1. U osmini finala s iščašenim ramenom izgubio je na izglasavanje sudaca od Danca Kortea, također u repesagu. No bez obzira na ozljedu nije želio odustati niti u jednom trenutku. Tako je Veselko Brkić završio kao deveti na svijetu, a pitanje je koliki bi njegov plasman bio da nije bilo ozljede. Nismo razočarani, već vrlo ponosni.

Sutra od članova SKK Neretve nastupa Nikola Miličević.

Malo je sportašica i sportaša u Bosni i Hercegovini koji se mogu pohvaliti da su nastupili na elitnom natjecanju svog sporta kao što je Svjetsko prvenstvo, na natjecanju na koje dolazi samo sportska krema karatea, vrhunske sportašice i sportaši iz 118 zemalja svijeta koji na najbolji mogući način žele predstaviti sebe i svoju zemlju. U taj mali krug odabranih svojim radom, trudom i neumornim zalaganjem na osnovu izborenog rezultata ušlo je i sedam članova iz Mostara. Poželimo im puno sportske sreće i sportskog uspjeha i neka dostojno i na najbolji mogući način predstave BiH u svjetskoj karate eliti, a svi oni koji ih poznaju znaju da će dati sve od sebe.