IZVRSNI REZULTATI Mostarski taekwondo borci osvojili čak 45 medalja

Taekwondo klub Cro Star u Bugojnu 2023
Taekwondo klub Cro Star

Mostarski taekwondo klub 'Cro Star' nastavlja nizati izvrsne rezultate. U nedjelju je u Bugojnu održano Prvenstvo Federacije BiH dok je za mlađe uzraste organiziran 'Braveman Kup' Bugojno. Sudjelovalo je oko 450 natjecatelja, a Mostarci su se opet pokazali u najboljem svjetlu osvojivši 25 medalja, od tog čak 11 zlata, sedam srebra i sedam bronci, tri ekipna pehara i titulu najboljeg natjecatelja.

Prvenstvo Federacije BiH – šest natjecatelja, pet medalja (dva zlata, dva srebra, jedna bronca)

Zlato su osvojili Ana Grbešić i Matej Šunjić, te su postali prvaci Federacije. Srebrom su se okitile Iva Grbešić i Iva Marić koje su postale viceprvakinje Federacije BiH, a treća u Federaciji BiH je Mia Ivanković. Na ovom prvenstvu je još nastupila Lea Krešić koja se ovaj put nije uspjela izboriti za medalju.

"Prezadovoljna sam uspjehom na Prvenstvu Federacije BiH. Ovo je kriterijski turnir Taekwondo saveza BiH za ulazak u reprezentaciju. Moram naglasiti da sestre Iva i Ana Grbešić nastupaju u istoj kategoriji te se uvijek smjenjuju u samom vrhu. Na Državnom prvenstvu je Iva Grbešić bila zlatna, a sad na prvenstvu Federacije BiH je to bila njena sestra Ana i to pri izjednačenom rezultatu, što svjedoči o njihovoj kvaliteti. 

Matej Šunjić i Iva Marić su bili odlični, a okitili su se medaljama i na nedavno održavnom Državnom prvenstvu. Mia Ivanković tek stječe iskustvo te je ovom broncom i odlično odrađenim borbama zaslužila veliku pohvalu za trud i rad", rekla je trenerica Klaudia Marić.

'Braveman Kup' Bugojno – 14 natjecatelja, 20 medalja (devet zlata, pet srebra, šest bronci), tri ekipna pehara i titula najboljeg natjecatelja

Mostarski 'Cro Star' je u potpunosti pomeo konkurenciju na ovom kupu. Priliku su imali i početnici kojima je ovo bio prvi nastup te su opravdali povjerenje trenera. Zlato su osvojili: Marko Bošnjak (dva zlata), Mijo Glibo, Petar Šimun Zovko, Antonia Marić, Iva Marić, Lea Krešić, Mia Drežnjak, Mia Ivanković.

Srebro su osvojili: Marko Bevanda, Mateo Barbarić, Ana Drežnjak, Mia Drežnjak, Nikol Marić. Broncu osvojili: Ivan Jelić, Mateo Barbarić, Mijo Glibo, Petar Šimun Zovko, Antonia Marić, Petra Bukvić. U ekipnom plasmanu osvojen je pehar za ekipno 1. mjesto kick za dječake, ekipno 1. mjesto kick za djevojčice, ekipno 2. mjesto mlađi kadeti B dječaci. Mia Drežnjak je proglašena za najbolju djevojčicu u kicku u konkurenciji 26 djevojčica.

"Naša ekipa je na kupu bila baš dominanta što pokazuju i rezultati. Nekoliko početnika je imalo svoj prvi nastup i bili su odlični te ćemo ih svakako uključiti u natjecateljsku skupinu. Mia Drežnjak je proglašena najboljom djevojčicom svog uzrasta, a taj isti uspjeh je imala i na turniru u Kaknju", dodala je trenerica Klaudia Marić. Treneri Klaudia Marić i Boris Knezović su vodili ekipu u Bugojno. Mostarci nastavljaju trenirati punom parom, jer slijede turniri u BiH i inozemstvu.