FOTO  Iva Klepić i Marija Sušac pojedinačno i ženska ekipa Sveučilišnog karate kluba Neretva osvojili titulu prvaka

Iva Klepić, Marija Sušac, SKK Neretva

...u karateu u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji na kome su članovi SKK Neretva postigli izvrsne rezultate.
Prvog dana natjecanja u pojedinačnoj konkurenciji zlatna odličja osvojili su Iva Klepić u konkurenciji borbi do 55 kg, te Marija Sušac u kategoriji do 61 kg. Lana Džidić je u istoj kategoriji do 61 kg osvojila srebro izgubivši od klupske kolegice Marije Sušac. Srebreno odličje osvojio je i Marin Hrkać u kategoriji borbe do 67 kg, dok je brončano odličje osvojio Damir Zadro u kategoriji -84 kg, kao i Ivona Ćavar u kategoriji do 68 kg. 

Drugoga dana natjecanja kada su bila na redu ekipna natjecanja opet su briljirale djevojke, koje su uvjerljivo osvojile naslov državnih prvakinja Bosne i Hercegovine pobijedivši u finalu ekipu sarajevske Bosne. Ekipa je bila u sastavu Ivona Ćavar, Marija Sušac, Iva Klepić i Lana Džidić. Iva Klepić i Marija Sušac su se tako okitile sa po dva zlata na ovome prvenstvu, uz napomenu da je Iva Klepić obranila titulu prvakinje osvojenu prošle godine.
Uspješni su također bili i muškarci koji su u pomlađenom sastavu osvojili srebro izgubivši tijesno u finalu od ekipe Championa iz Ilidže. Treće mjesto osvojile su ekipe sarajevske Bosne i ekipa Bihaća iz Bihaća. Za mušku ekipu su nastupili Damir Zadro, Toni Biokšić, Pero Vučić, Ivan Klepić, Marin Hrkać, Toni Hrkać i Mateo Ćavar. Na žalost zbog bolesti nisu nastupili ponajbolji borci Mate Odak i Oliver Mandarić.

Državno prvenstvo bio je i posljednji izborni turnir za izbor reprezentacije za Europsko prvenstvo u Finskoj koje se održava u Tampereu u svibnju, a pet članova Neretve osiguralo je plasman i to Iva Klepić, Ivona Ćavar, Marija Sušac, Lana Džidić i Damir Zadro.

Ekipu je uspješno vodio Miroslav Klepić koji je i izbornik muške seniorske ekipe za nastup na ovome Europskom prvenstvu.