FOTO  Damir Šunjić: Cilj, kvalifikacije za Olimpijske igre

... portala bhfight.info razgovarao je sa Damirom Šunjićem jednim od najtrofejnih taekwondo boraca iz Bosne i Hercegovine.

- Kada ste se počeli baviti ovom borilačkom vjestinom i od kud ljubav za tekwandom?

Taekwondo-om sam se počeo baviti 2002. godine na nagovor prijatelja. Iskreno i nisam znao dosta o taekwondo-u, ali došao sam u dvoranu, odradio prvi trening, svidjelo mi se i odlučio sam ostati u klubu.

- Mozete li predstaviti svoj klub u kratkim crtama?

Znači treniram u Taekwondo klubu Cro Star iz Mostara kojeg vodi trenerica Klaudia Marić koja je ujedno i začetnica ovog sporta na području Hercegovine. Klub danas broji preko 100 aktivnih članovi koja treniraju u više grupa, a podjeljeni su po uzrastu i stupnju znanja kojeg posjeduju. Ovom prilikom bi posebno pohvalio našu natjecateljsku ekipu koja postižne vrhunske rezultate kako na domaćim tako i na inozemnim turnirima po Hrvatskoj, Njemačkoj, Češko, Sloveniji, Austriji, Srbiji...

- Koliko treninga imate tjedno i da li je to dovoljno za vrhunsku formu?

Kada je natjecateljski dio sezone trenirimo svaki dan, 7 puta tjedno,a ako je potrebno radimo i po 2 treninga dnevno. Sigurno nemamo uvjete kao po nekim europskim zemljama, ali u uvjetima u kojim radimo sasvim dobro funkcioniramo i postižemo izvrsne rezultate.

- Mozete li našim čitateljima predstavit vaše dosadašnje rezultate?

Od dosadašnjih rezultate posebno bih istaknuo 2. mjesto s German Opena 2008. godine, koje je ujedno i najjače otvoreno prvenstvo u Europi,
zatim titulu viceprvaka Balkana također iz 2008. godine iz Bukurešta,
3 godine zaredom sam bio juniorski prvak BiH,2006. 2007. i 2008. godine.
U seniroskoj konkurenciji imam titulu državnog prvaka 2011 godine., dvije titule viceprvaka BiH, 2009 i 2010. godine, kao i 2. mjesto s otvorenog prvenstva Berlina 2012.godine.

Pored ovih izdvojenih rezultat imam i dosta medalja s nekih manjih turnira po BiH, Hrvatskoj, Srbiji, Njemačkoj kao i nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu.

- Tko je osim vas najzaslužniji za postizanje vaših rezultata?

Najzaslužniji za postizanje mojih rezultata je trenirica Klaudia Marić, koja je čitavo ovo vrijeme vjerovala u mene, ulagala svoje znanje,vrijeme kao i novčana sredstva da bi mi osigurala nastup na nabrojanim turnirima. Pored nje, još bih se zahvalio svojim roditeljima koji su mi bili velika podrška kao i kolegama iz kluba.

Kakvi su vaši sportski planovi za budućnost?

Pa u budućnosti bih volio nastupiti na svjetskom i europskom prvenstvu i probati se izboriti za neku medalju. A kao neka kruna sportske karijere sigurno bi bio nastup na kvalifikacijama za Olimpijske igre.

- Možete li nam reći kakav je Damir van sportskog borilišta (studij, izlasci, hobiji, djevojke...)

Pa prvenstveno sam skoncentriran na fakultet, 3. godina sam na Strojarskom fakultetu, al uz to stižem i sve druge obaveze kao i moji vršnaci, tako da imam vremena i za izlaske i cure. Neki poseban hobij nemam, bitno je samo da sam u dobrom društvu .

- Što bi poručili našim mladim čitateljima koji bi željeli trenirati tekwando?

Iskoristio bih ovu priliku da pozovem sve zainteresirane da dođu u dvoranu 5. Osnovne škole na Rudniku, pogledaju jedan od naših treninga i da nam se pridruže ako im se svidi. Sve informacije o klubu kao i terminima treninga možete pronaći i na našoj web stranici www.crostar.org.

- I za kraj imate li kakvu poruku za naše čitatelje?

Pozdravljam sve vaše čitatelje i pozivam ih da se uključe u neki sport i kvalitetno utroše svoje slobodno vrijeme.

foto. facebook