FOTO  Boksački klub Orca od naredne sezone u Prvoj Ligi BiH

boksački klub orca, Darko Dara Hrkač

Prostorije kluba se nalaze u garaži trgovačkog centra Orca.

''Krenuli smo s radom prije pola godine, a klub je registriran u Boksačkom savezu BiH prije petnaestak dana. Krenuli smo s rekreacijom i deset članova, sada nas je uz rekreativce i članove prve ekipe puno više. Tu je i par djevojaka koje vrijedno treniraju'', kazao je Darko Hrkać.

Ekipa trenutačno broji više od trideset članova u sastavu.
''Zadovoljan sam koliko ima zanimanja za boks, to pokazuje i odziv na treninge. Dosta je tu boksača koje sam ranije trenirao u Zrinjskom, a koji su prešli u klub zbog mene'', dodaje Hrkać.

Klub je nedavno imao prvi službeni nastup jer ih je na 17. izdanju memorijalnog turnira Ludvig Lutko Pavlović predstavljao Ivan Usar. Boksaču Orce je to bio prvi službeni nastup, jednako kao premijerno predstavljanje kluba na jednom natjecanju.
''Usar je veliki potencijal i upisao je pobjedu protiv Danijela Šimovića (BK Robert P.) iza kojeg je dosad sedam-osam borbi, a što je lijep uspjeh'', kazao je Hrkać.

Planovi kluba su uključiti se u natjecanje u okviru Prve Lige BiH.
''Trebali bismo se priključiti ove sezone, iduće sigurno, to će ovisiti o Savezu. Za sljedeću godinu nam je želja osvojiti što više medalja na pojedinačnimm natjecanjima'', govori Hrkać.

U prvenstvu će Orcu predstavljati i trener - borac Darko Hrkać.
''Reaktivirat ću se poslije duže stanke u srednjoj kategoriji. U Ligi će nas ukupno predstavljati osam članova'', rekao je Darko Hrkać

Za sve zainteresirane BK Orca vrši upis svakim danom od 17:15 u prostorijama kluba. Prijaviti se možete i na broj telefona 066/485-148  

(hercegovina.info/dnevni list)