GREŠKOM UŠAO U STAN POGREŠNE ŽENE Muškarac postao žrtva zabune, ali ipak samo on kažnjen

muškarac,Njemačka,prevara
TINKSTOCK

Poznanica je pozvala muškarca (33) da prespava kod nje u Würzburgu. Ali na kraju je završio u pogrešnom stanu i u pogrešnom krevetu s drugom ženom. Ovaj neobičan slučaj završio je na sudu - i završio novčanom kaznom za čovjeka.

Neobičan slučaj završio je na okružnom sudu u Würzburgu. U maju prošle godine, nakon noćnog pijančenja, poznanica je pozvala muškarca da prespava kod nje te mu je ponudila i seks, piše Fenix-Magazin.

Saznaje se to iz SMS poruke poznanice koja je za tu priliku ključ ostavila u sandučiću ispred vrata stana. Čovjek je došao s 1.8 promila alkohola i uzeo ključ - ali onda je ušao u pogrešan stan. Budući da je ključ očigledno otključao i vrata drugog stana, a nestanak struje otežavao snalaženje u kući, muškarac je otišao u krevet s nepoznatom ženom.

Žena u krevetu je mislila da joj je muž legao u krevet. Njih su dvoje nakon toga vodili i ljubav. Greška je uočena tek kada je muškarac oslovio ženu sa "Sandra".

"Odmah sam ga odgurnula i upalila svjetlo. Stajao je go ispred mene. To je bila moja noćna mora", navodi se da je žena svjedočila na sudu, piše "Bild". Zatim je vrisnula u pomoć. Njen suprug je dojurio i pretukao čovjeka s prijateljima.

Slučaj protiv tog čovjeka obustavljen je u ponedjeljak na sudu uz novčanu kaznu od 2.400 eura koju mora muškarac platiti iako je i on žrtva u cijeloj priči. Optuženi je također žrtva jer ga je teško pretukao ženin muž koji je pozvao i svoje prijatelje", rekli su iz kancelarije javnog tužioca za "Bild".

Međutim, ostalo je nejasno kako je ključ otključao vrata drugog stana, prenosi "Fenix-Magazin".