TALIJANSKI MODNI DIZAJNER Preminuo Roberto Cavalli

Preminuo Roberto Cavalli
EPA

Talijanski modni dizajner Roberto Cavalli preminuo je u 83. godini.

Talijanska novinska agencija ANSA izvijestila je da je Cavalli preminuo kod kuće u Firenci nakon duge bolesti. Roberto je iza sebe ostavio 45 godina mlađu suprugu, švedsku manekenku Sandru Nilsson. Par je zajedno od 2014. godine, a prošle godine dobili su i sina.

Roberto je najpoznatiji po svom istoimenom modnom brendu. Brend Roberto Cavalli osnovan je sedamdesetih godina, a grupa trenutno upravlja širokim portfeljem međunarodno etabliranih marki pozicioniranih u različitim segmentima vrhunske ponude.

Uzbudljiv život

Cavalli je volio Ferrarije, masne cigare i raskopčane košulje po mjeri koje su otkrivale njegova preplanula prsa. Oženio se prvom pratiljom Miss Universe, posjedovao je ljubičasti helikopter i toskanski vinograd, a bio je i ime na holivudskim A-listama.

Rođen 15. studenog 1940. u Firenci, glavnom talijanskom centru za obradu kože, Cavalli je bio poznat po svojoj upotrebi kože s tiskanim uzorkom i rastezljivim, ispranim trapericama.

Dizajner je 2005. godine dizajnirao oskudnu uniformu Playboyevih zečica - vjeran formi, predstavio je verziju s uzorkom leoparda.