NAJPOZNATIJE MANEKENKE DOBIVAJU SVOJ DOKUMENTARAC Kako su promijenile modnu industriju uskoro na ekranima

manekenke,modeli,moda,dokumentarac
PAUL MASSEY/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Supermodeli koji su promijenili poimanje mode osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća ponovo će se okupiti, ali ne na pisti već pred kamerama u dokumentarcu ‘‘The Super Models‘‘ u produkciji Apple TV+. Cindy Crawford, Naomi Campbell, Christy Turlington i Linda Evangelista progovorit će o svom profesionalnom životu kojim su dosegle popularnost ravnu najvećim holivudskim zvijezdama. One su promijenile percepciju mode i modne industrije i današnje slavne manekenke mogu im biti zahvalne što su im utrle put. Uz njih je slavnu petorku činila još i plavooka Tatjana Patitz koja je nedavno preminula, a cure su svoju poziciju supermodela učvrstile zajedničkom naslovnicom za britanski Vogue 1990. koju je snimio slavni Peter Lindbergh, piše Gloria.hr.

Iste godine pojavile su se i u spotu za pjesmu ‘‘Freedom‘‘ Georgea Michaela koja je njihovim sudjelovanjem pomaknula estetske granice video produkcije, a Linda Evangelista pozitivno je šokirala svoje obožavatelje jer je za spot svoju smeđu kosu obojila u platinasto plavu. Manekenke i modeli zapravo su slavnije bile u paketu nego pojedinačno i to se do danas nije ponovilo.

"Uzbuđena sam što ću se ponovno okupiti sa svojim prijateljicama kako bismo proslavile i ispitale način na koji su način supermodeli nadišli tradicionalne percepcije i ograničenja modelinga u modnoj industriji", rekla je Cindy Crawford uoči početka snimanja četverodijelnog serijala koji kreće s prikazivanjem 20. rujna. Apple TV+ već je objavio najavu u kojima moderator pita slavne manekenke - "Kako biste definirali riječ - supermodeli?" Odgovore ćemo morati pričekati do jeseni, jer serijal kojeg je režirao oskarovac Roger Ross Williams, pružit će uvid u sve ono što se događalo ispred, ali i iza kamera i foto objektiva.