VIDEO  Ivica objavio novi album

Ivica kakvi ste to ljudi
Screenshot

Sjajni pančevački glazbenik, Ivica, objavio je novi album na svim digitalnim streaming platformama. Sve pjesme su snimljene u umjetnikovoj sobi odnosno njegovom kućnom studiju tijekom posljednje tri godine, navodi se iz izdavačke kuće 'Kontra'. 

Produkciju većinski potpisuje Milan Bjelica (Buč Kesidi, Iva Lorens, Ljubičice). Na albumu se nalaze tri već izdata singla, a jedan od njih je i 'Nebo je opet crveno' sa Lukom Rajićem.

"Cijela ona situacija sa otkazivanjem svega i zatvaranjem u kuće navela me da mislim o načinima na koje bježimo od stvarnosti, sebe itd. Alkohol, san, zona komfora… i inicijalno, ideja je bila da se sve pjesme bave time. Onda sam odustao od toga, pjesme su ostale, nastajale nove i drugačije.

Sadržaj se učitava...

I sve mi se bilo pomiješalo. Album izlazi prvenstveno zahvaljujući mom prijatelju Milanu, koji me je neizravno uvjerio da ne brišem pjesme kao neki ludak. Pjesma 'San' ima tu nit koja veže ono i sadašnje vrijeme u mom životu - dajte malo sna", ističe Ivica o samom albumu.

U pjesmi 'Foliranje' Petar Stevanović (iz benda Ljubičice) odsvirao je gitaru, a u aranžmanu je sudjelovao i Petar Pupić (Egret). Album se može pronaći na svim streaming platformama.

"Greška je bila što ove pjesme nisam objavio ranije. Inače volim da mijenjam i isprobavam nove stvari, zvukove, instrumente itd. Svašta se izdogađalo u posljednje tri godine, što je dovelo do toga da su se pjesme otuđile od mene (ili ja od njih, ne znam). Jesu mi sada daleke, većina njih, ali je potreba da se započeta stvar završi i zaokruži jača. 

Sve o čemu ove pjesme govore bilo je istovremeno izuzetno mračno, ali i lijepo i nestvarno. I neprestano preplitanje ta dva. Ne bih volio da ikad više u životu imam ovakav album. Ne volim ga, ali treba postojati. Također, da bih sačuvao ovo malo mentalnog zdravlja, potrebno mi je da ove pjesme više nisu samo moje", dodao je glazbenik o izdanju.