SEVERININ GOVOR NA JAHORINI 'Znam za jedan slučaj iz Hercegovine...'

Severina
Jutarnji list

Hrvatska pjevačica Severina Vučković posljednjih dana nalazi se u središtu javne pozornosti nakon što se prolomila vijest kako je Vrhovni sud Hrvatske odlučio skrbništvo nad njezinim sinom dati njezinom bivšem partneru Milanu Popoviću.

Prije sinoćnjeg nastupa na Jahorini, pročitala je pismo o agoniji koju prolazi, dotaknuvši se i slučaja iz Mostara poznatijeg kao 'Molitva majke'. Naime, radi se o slučaju majke koja piše stravična pisma o seksualnom zlostavljanju djece od strane oca, a iz kojeg su se izrodili prosvjedi u Mostaru.

“Moja obveza, moja dužnost bila je pojaviti se ovdje danas. Nisam ustala iz kreveta 4 dana. Onda sam se ustala, morala se obući, našminkati, napraviti frizuru i nakloniti vam se”, započela je Severina.

“Prije svega, nakloniti se svim malim i nemoćnim ženicama koje su mi dale snage. Kako mi je lijepo predsjednik Vrhovnog suda rekao, meni velikoj i moćnoj... da ovih dana uopće smognem snage ustati svako jutro iz kreveta i ispratiti dijete u školu i da svima vama koji me zasipate neizmjernom ljubavi pokušam osobno zahvaliti. Ne smijem biti nepoštena, moram zahvaliti i svim muškarcima koji su to. Posebno mojim kolegama sa scene. Moj inbox na Instagramu je pun... Mnoge od vas dijele sa mnom svoja iskustva, ima potresnih koja su me rasplakala i jako puno ih je baš iz Bosne i Hercegovine koje su žrtve nasilja institucija. Znam i za jedan slučaj iz Hercegovine, majke koja čeka ovrhu nad svoje dvije curice da idu ocu zlostavljaču, koji ih je, pazite, obje silovao”, pročitala je Severina pa nastavila:

“Kažu da moramo šutjeti i biti pokorni kad su djeca u pitanju. Ja sam šutjela uporno i pokorno, druga strana je pričala, a ja sam čekala i vjerovala hrvatskom pravnom sustavu, kao što to žene u BiH vjeruju. Šutjela sam dok mi nisu prvi put oduzeli dijete. Od tada govorim o nepravdama sustava, o organiziranoj otimanju djece kad su bogati i moćni očevi u pitanju. I ja neću stati. Nadam se da i vi, žene iz Bosne i Hercegovine, iz svih krajeva nećete stati.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Podsjećamo, brojne poznate osobe uputile su javno podršku Severini.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.