VIDEO  Mostarski glazbenik Ivo Jurić objavio novu pjesmu koja govori o prolaznosti života i sreći

Ivo Jurić
Ivo Jurić

Talentirani glazbenik Ivo Jurić, nakon uspješnog singla „Neobičan par“, otkriva nam i svoju najbolju i najvažniju pjesmu u karijeri. Novi singl „Evo sviće“ ispunjen je dubokim emocijama i životnim porukama. Kroz metaforu svitanja, pjesma prenosi snažnu poruku o prolaznosti vremena i potrebi da cijenimo trenutke sreće i ljepote u životu. Pjesma je inspirirana radovima velikih rock ikona i osobnih idola Ive Jurića, poput Brucea Springsteena i Toma Pettyja, kao i domaćih izvođača poput Miladina Šobića, Bajage i Riblje čorbe.

„Evo sviće“ se razlikuje od prethodnih Ivinih singlova, kako u tekstualnom smislu, tako i u onom emotivnom. Rezultat je to suradnje sa sjajnim gitaristom i autorom ove pjesme, Slavenom Janićem.

„Vjerujem da će pjesma donijeti ljudima ono što je trebalo biti rečeno, da uživaju s voljenom osobom u svakom lijepom trenutku, pa i tu neprospavanu noć jer tih trenutaka nema puno i ne traju dugo. A bilo bi lijepo kad bi tada vrijeme stalo ili prošlo pokraj nas“, kaže Slaven.

Na pjesmi su radili stalni suradnik Ive Jurića, gitarist Josip Vukoja koji stoji i iza produkcije. Snimanje pjesme predstavljalo je izazov u dočaravanju atmosfere svitanja i prenošenju složenih emocija.

Sadržaj se učitava...

„Zamisli se kraj voljene osobe i kako je gledaš dok spava. Na zidu čuješ sat kako otkucava i shvaćaš kako sve ovo prebrzo prolazi. Kako smo kratko tu. Ispunjen srećom i zahvalnosti želiš zaustaviti to vrijeme, želiš da ti taj trenutak potraje, želiš ostati budan. Ali bio budan ili spavao, zora dolazi i evo sviće“, kaže Ivo Jurić i dodaje kako će novi singl promovirati i uživo kroz nastupe u raznim gradovima do kraja godine.

Pjesma je dobila i prateći videospot koji savršeno prenosi osjećaj prolaznosti života i želje da trenuci sreće traju puno dulje. Spot je radio Dino Kadragić, a sniman je na Humu u Mostaru. Ovom prilikom Ivo zahvaljuje bratu Dadi i njegovoj Marini što su bili lice ovog spota.