KRISTININ "BIJELI BRIJEG" Pripremili smo recept po vašoj preporuci, savršena kombinacija keksa i kreme nas je osvojila

Kolač Bijeli brijeg
Hercegovina.info

Slatki trenuci često nose priču, a jedan od takvih je i recept za kolač čitateljice Kristine Kovačević, koji je stigao na našu adresu. Slatkiš koji je poznat i kao Bijeli brijeg, već pri samom čitanju sastojaka nas je osvojio, a preporuku Kristine nismo mogli odbiti i ne isprobati i u kuhinji Hercegovina.info.

Ovaj jednostavan, ali nevjerojatno ukusan kolač pravi je hit među ljubiteljima slastica koje se spremaju od samo nekoliko namirnica, a ne oduzimaju previše vremena. Što je najbolje od svega – kolač se uopće ne peče.

U nastavku, detaljno ćemo istražiti korake pripreme ovog slatkog remek-djela, od sastojaka do svakog sloja koji čini ovaj kolač posebnim.

Sastojci:

Oko 400 g Plazma ili Bevita keksa
2 pudinga od vanilije
250 g margarina
3 žumanjka
1 l mlijeka
12 žlica šećera
200 ml vrhnja za šlag

Kolač Bijeli brijeg

Priprema:

Korak broj 1:
U velikoj posudi, stavite pola litre mlijeka da prokuha. Dodajte 8 žlica šećera i pustite da se šećer potpuno otopi.

Korak broj 2:
U zasebnoj posudi pomiješajte zajedno 100 ml s 2 pudinga od vanilije i 4 žlice šećera. Dobro promiješajte kako biste izbjegli grudice. Možete koristiti ručnu mutilicu ili mikser.

Korak broj 3:
Kada mlijeko prokuha, umiješajte smjesu od pudinga, žumanjaka i šećera. Nastavite kuhati dok se puding ne zgusne. Maknite s vatre i pustite da se ohladi, povremeno miješajući kako biste izbjegli stvaranje korice. Posudu možete prekriti i providnom folijom kako bi krema bila ostala savršena.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Korak broj 4:
Kada je puding dobro ohlađen, dodajte 250 g margarina i dobro promiješajte dok ne dobijete glatku kremu.

Korak broj 5:
U posebnoj posudi zagrijte mlijeko, ali pazite da ne bude prevruće. Keks umočite u toplo mlijeko kako biste ga omekšali, no pripazite da ne pretjerujte jer bi mogli biti previše mekani.

Korak broj 6:
Složite kekse u kalupu ili na ravnu površinu, redajući ih sloj po sloj sa kremom između.

Kolač Bijeli Brijeg

Prvi sloj: Postavite 4 keksa u širinu i 4 u duljinu, stvarajući osnovu za kolač. Nakon što ste postavili kekse, nanesite ravnomjeran sloj kreme preko njih. Za bolju preciznost, kremu možete nanositi koristeći nož ili spatulu.

Drugi sloj: Sada postavite 3 keksa u širinu i 4 u duljinu na vrh kreme iz prvog sloja te premažite drugim dijelom kreme.

Treći sloj: Postavite 2 keksa u širinu i 4 u duljinu preko prethodnog sloja kreme, te nanesite još jedan, odnosno pretposljednji sloj kreme.

Kolač Bijeli brijeg

Četvrti sloj: Sada postavite 1 keks u širinu i 4 u duljinu na vrh prethodnog sloja. Premažite cijeli ovaj sloj kolača preostalom kremom, osiguravajući da se svaki kutak ravnomjerno prekrije. Ovaj sloj zatvara kolač i dodaje mu glatku i ukusnu površinu.

Korak broj 7:
Pripremite vrhnje za šlag prema uputama koje se nalaze na pakiranju, te premažite cijeli kolač. Po želji, pospite kakaom ili rendanom čokoladom po vrhu za dodatnu dekoraciju.

Kolač Bijeli brijeg

Korak broj 8:

Na kraju, ostavite kolač u hladnjaku barem nekoliko sati, idealno preko noći, kako bi se svi slojevi sjedinili i postigli savršenu teksturu.

Kolač naše čitateljice Kristine - Bijeli brijeg ne samo da osvaja svojom jednostavnošću pripreme nego i s neodoljivim spojem keksa i kreme. Sada kada znate tajnu ovog ukusnog kolača, pozivamo vas da zaronite u svijet slatkih užitaka i stvorite vlastitu priču s ovim nevjerojatnim desertom. 

Kolač Bijeli brijeg

Pošaljite nam i vi svoj prijedlog recepta što bismo to mogli kuhati sljedećeg tjedna, a kada naš recept pripremite u svojoj kuhinji, pošaljite nam završnu fotografiju jela i ocijenite našu ovotjednu preporuku.

Sada kada znate tajnu ovog ukusnog kolača, pozivamo vas da zaronite u svijet slatkih užitaka i stvorite vlastitu priču s ovim nevjerojatnim desertom. Uživajte u svakom zalogaju!

Svoju preporuku možete poslati na email redakcije: [email protected]

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.