VIDEO  Završene tradicionalne hercegovačke igre na Jarunu

hercegovačke igre, jarun
U srijedu, 22. lipnja 2011, na Jarunu u utakmici za 3. mjesto Hercegovačkog malonogometnog kupa sastali su se ekipa Kineziološkog fakulteta i ekipa Zavičajno društvo Grude. Nakon ranog vodstva Z.D. Grude i isključenja vratara KIF-a na 2 minute, činilo se da će Gruđani odnijeti pobjedu.

Međutim, iskusna ekipa Kineziološkog fakulteta je tijekom utakmice okrenula rezultat u svoju korist, te borbenošću i organiziranom igrom došla zasluženo do 3. mjesta. Utakmica je završena rezultatom 5:1. Iako rezultat da naslutiti da je KIF lako ostvario pobjedu, na terenu je to izgledalo dosta neizvjesnije.

Nakon završetka utamice za 3 mjesto, odigrana je finalna utakmica Hercegovačkog malonogomentog kupa 2011 između ekipe Udruga studenata Imotske krajine Zagreb i ekipe Varani. Početak utamice nam je donio ispitivanje snaga i taktičko nadmudrivanje. Otežavajuća okolnost je bila i vrlo visoka temperatura od 31'C. Ekipa Varani je u vodstvo došla sredinom prvog poluvremena, i od tada utakmica postaje puno otvorenija. USIK ZG preuzima inicijativu i stvara par odličnih prilika, ali ne uspijeva izjednačiti do kraja poluvremena. Drugo poluvrijeme se igra preselila na polovicu Varana, međutim USIK ZG ne pronalazi put do suparničkog gola. Kako se bližio kraj poluvremena tako su se nizale prilike i USIK ZG-a, ali i Varana, no mreže se nisu tresle. Rezultat je na kraju ostao 1:0 za Varane koji zasluženo osvajaju 1. mjesto na Hercegovačkom malonogometnom kupu.

Potom je uslijedilo proglašenje pobjednika i dodjela nagrada.

Prvo mjesto - Varani (3000 kn; pehar, medalje)
Drugo mjesto - USIK ZG (2000 kn; pehar, medalje)
Treće mjesto - KIF (1000 kn; pehar, medalje)

Najbolji igrač turnira: Ivan Pendo Falcao Lončar

U Tradicionalnim hercegovačkim igrama najviše znatnih medalja je osvojio Ivica Lebo (potezanje klipa, konopa i alka na hercegovački način), i ovim putem mu još jednom čestitamo. U obaranju ruke, u muškoj konkurenciji slavio je Branimir Antić, a u ženskoj konkurenciji Vedrana Petric. Skok u dalj osvojio je Stanko Boras, a kamena s ramena Anđelko Lončar Ako.
Iako je konkurencija bila jaka, Darko Vučić je odnio pobjedu u trčanju u vreći.

Potezanje konopa u muškoj konkurenciji osvaja ekipa Neustrašivi, a u ženskoj ekipa "4+1" Pobjeda u igri Jabuka je otišla ekipi Šuplje glave. Moramo napomenuti da je ekipa Šuplje glave pobjedila uz dosta kontroverznih poteza i sudačkih odluka, o čemu će se zasigurno još raspravljati :)

Alku na hercegovački način osvajaju Antonija Čuljak i Ante Čutura, te Ivek Šušnjar i Ivica Lebo

Komentatori malonogometnog turnira i hercegovačkih igara su bili Dada Zeljko, Ante Boras i Mario Pandžić, čiji komentari i dojmovi nikoga nisu ostavljali ravnodušnim.

Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način pomogli da ovaj projekt uspije, i da se zabavimo ko pravi 'ercegovci ;)
Druženje se nastavilo do kasno u noć uz gitaru i pjesmu, a oni koji su ostali najduže, bili su svjedoci jednog (ne)planiranog "vjenčanja". Ovim putem želimo mladencima puno sreće, zdravlja i ljubavi.

Živi bili, dogodine se opet vidili!

zkhs.hr