Tomislav Martinović izabran za dopredsjedatelja Skupštine HNŽ-a

tomislav martinović, Skupština HNŽ-a, tomislav martinović, HNŽ, jezik, hrvatski jezik, tomislav martinović
Špago je tu dužnost obavljao i nakon što je predsjedatelj Skupštine HNŽ-a Ramiz Jelovac dao ostavku zbog nasilnih prosvjeda u veljači ove godine. Za njegove zamjenike na današnjoj sjednici imenovani su Tomislav Martinović (HDZ BiH) i Vesna Saradžić (SDP).

Špago je u izjavi novinarima kazao kako je dobar predznak to što su u roku od mjesec i pol dana od službene objave rezultata izbora uspjeli konstituirati Skupštinu, odnosno njezino rukovodstvo te izabrati izaslanike za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.

- Još nam ostaje poslovnička obveza formirati komisije, odnosno radna tijela Skupštine. Poslovnička obveza je 60 dana od konstituiranja Skupštine, odnosno izbora rukovodstva.

Postoji dakle optimizam da će i rad Skupštine, kako je bio dobar na početku ovoga mandata, i u idućem četverogodišnjem razdoblju biti bolji, nego u prethodnom - kazao je Špago u izjavi novinarima.

U procesu dovršetka konstituiranja vlasti Hercegovačko-neretvanske županije preostaje još imenovanje mandatara, koji će predložiti Vladu, čime će biti završeno implementiranje izbornih rezultata Općih izbora.

FENA