Osnovan Veslački klub Rama

... Šćitu, osnovan je Veslački klub „Rama".

Ideja za osnivanje kluba postoji već duži niz godina, netko će reći čak od 1968. godine, kada je prekrasna ramska dolina potopljena. Od toga datuma, trebalo je proteći više od četrdeset godina da se dođe do realizacije.

Ideja za osnivanje kluba uvelike je zadnjih godina aktualizirana, zahvaljujući napose prijateljima iz Veslačkog saveza Grada Zagreba. Poseban doprinos dao je gosp. Srećko Šuk, koji već deset godina dolazi na Ramsko jezero sa veslačima iz veslačkih klubova iz Zagreba.

I ove godine, iako je jako nizak vodostaj Ramskog jezera, došlo je petnaestak veslača s dvojicom trenera. Stoga su na Skupštini na poseban način pozdravljeni Milivoj Slapmičar, dopredsjednik Skupštine Veslačkog saveza Grada Zagreba, Srećko Šuk, tajnik Veslačkog saveza Grada Zagreba, kao i treneri Ante Dragović, trener u VK Croatia i Mario Janković, trener u VK Nova.

Na prijedlog predsjedništva kluba oni su jednoglasno proglašeni počasnim i podupirajućim članovima Veslačkog kluba „Rama".

Trideset i dva člana Osnivačke Skupštine na istoj Skupštini izabrali su i vodstvo kluba. Tako je izabrano predsjedništvo kluba kojeg čine: Luka Markešić, Faris Dželilović, Ivo Iličić, Luka Faletar, Vlado Matešić, Krešimir Burić i Ante Tomić. U Nadzorni odbor imenovani su Drago Rajič, Pero Jonjić i Ivica Tadić, dok su u Sud časti imenovani Enes Manov, Pero Kovačević i Franjo Križanac. Za tajnika kluba imenovan je Ivan Jelić.

Izvor: rama-prozor.info