NEUM UNDERWATER FILM FESTIVAL Turski film “Reminder” pobjednik trećeg neumskog podvodnog festivala

neum underwater film festival,pobjednik,festival,Neum
Neum.online

U petak 18. kolovoza započeo je treći po redu Neum Underwater Film festival. Kao i do sada, festival se održava u sklopu manifestacije Neumsko ljeto, u hotelu Zenit.

Projekcije amaterskih i studentskih filmova održavale su se od 17 sati. U finalnom krugu od 19:30 sati, prikazana su 22 filma iz cijeloga svijeta i raznih tematika.

Među finalistima bio je i jedan hrvatski film , metkovca Tonija Kurana, koji je prikazao stari ratni brod potopljen blizu otoka Pelješca i mjesta Žuljana, piše Neum.online

Ovogodišnji pobjednik trećeg Neum Underwater Film festivala je film turskog redatelja , pod nazivom “Reminder “, čiji je redatelj osobno preuzeo nagradu u Neumu.

Jedan od počasnih gostiju festivala bio je i veleposlanik Italije u Bosni i Hercegovini njegova ekscelencija Marco Di Ruzza.Goste je u ime Općine Neum pozdravila predsjednica Općinskog vijeća Neum, Daniela Matić.

Festival se nastavlja danas, kada će u 12 sati biti održana filmska radionica koju vodi Lorenzo Moscia iz Rima prošlogodišnji pobjednik u kategoriji eko filma, a tema je „Kako ispričati podvodnu priču“. Svi ste dobrodošli!