Zagrebčanin i Francuskinja pobjednici mostarskog polumaratona

Polumaraton 2022 pobjednici
Hercegovina.info

Ivan Dračar i Zoe Hamel pobjednici su šestog Mostarskog polumaratona, koji je održan u sklopu 'Mostar Run Weekenda', a na kojem je sudjelovalo više od 650 trkača. Dračar, koji je član Hrvatskog akademskog atletskog kluba 'Mladost' iz Zagreba, ističe da je prezadovoljan pobjedom.

"Ovo je moj treći nastup i druga pobjeda, s najboljim rezultatom do sada. Atmosfera je fantastična. Uvjeti nisu bili baš idealni, ali od početka sam diktirao tempo održavši ga do kraja. Zahvalio bih i čestitao organizatorima jer je svake godine sve jača konkurencija", rekao je Dračar.

Polumaraton 2022 pobjednici

Drugo mjesto u muškoj konkurenciji osvojio je Ante Živković, dok je treće mjesto pripalo Aliji Imamoviću.

Kod žena je prva kroz cilj prošla Francuskinja s adresom u Mostaru Zoe Hamel. "Treći put trčim Mostarski polumaraton i lijepo je pobijediti. Vjetar nam je malo otežavao utrku, ali dobro je bilo. Utrka je bila teška, zadnji kilometar je uvijek težak, ali sam zadovoljna", istaknula je ovogodišnja pobjednica.

Polumaraton 2022 pobjednici

Drugo mjesto u ženskoj konkurenciji zauzela je Josephine Mintel, a treće Dijana Manđeralo, navodi Fena.

Mostarski polumaraton startao je u Potocima, a kroz 21 kilometar trase prolazio je mostarskim ulicama, preko sedam mostova, kroz gradske parkove, pored Gimnazije, te završio pred Mepasom. Dionica je osmišljena s namjerom da se predstave sve ljepote i znamenitosti Mostara.

U sklopu 'Mostar Run Weekenda', koji je održan je u organizaciji Udruge 'Zdrav život – Kinezis', upriličena je i humanitarna utrka na kojoj je bilo preko 700 natjecatelja.