UVODI SE MOSTAR PASS TURISTIČKA KARTICA Odzvonilo neuređenosti skokova, Stari most će netko i službeno čuvati

Red Bull cliff diving skakači Stari most
RBCD

Grad Mostar i Klub skakača u vodu „Mostari“ sklopili su ugovor o partnerstvu kojim se uređuju međusobni odnosi Grada Mostara i Kluba skakača u vodu 'Mostari' u Pass turističkoj kartici sukladno Odluci Gradskog vijeća o uvođenju Mostar Pass turističke kartice. Ugovor su potpisali gradonačelnik Mostara Mario Kordić i predsjednik Kluba skakača u vodu 'Mostari', Lorens Listo.

Red Bull cliff diving skakači Stari most

„Ovo je jedan korak unaprijed od brojnih što se tiče samih skokova, grada i turizma, a posebno nam je drago jer jedna pozitivna slika ide iz Mostara u svijet. Turisti koji kupe Mostar Pass turističku karticu imat će besplatnu mogućnost vidjeti skok i još neke sadržaje, ali fokus je na skokovima“, kazao je Lorens Listo za Hercegovina.info.

Kako kaže, ova odluka koja je potpisana između Grada Mostara i Kluba skakača u vodu „Mostari“, u mnogo čemu će značiti i poboljšati rad kluba koji u našem gradu postoji od 1994. godine.

Ugovor je potpisan na godinu dana,  a usluga – skok sa Starog mosta se obavlja od 28. 8. – 10. 10. 2023. i od 1. 4. – 28. 8. 2024.godine. Potpisivat će se godinu za godinom, a ova može poslužiti kao testna faza da vidimo na čemu smo i kako će se to sve pokazati. Po meni je ovo bolja odluka nego da se potpisuje odmah na dugoročno“, rekao je Listo.

Mostar Pass kartica se nalazi na online platformi prema kojoj će korisnik nakon kupovine iste dobiti svoju potvrdu u formi QR codea koji će biti moguće očitati na ulazima u objekte koji se nalaze u turističkoj ponudi.

Red Bull cliff diving skakači Stari most

„Ovo je jako bitno i za naš klub, jer ovim smo naš rad još više oslužbenili i opismenili, a ovim ćemo imati i pojačan financijski prihod. Od svake Mostar Pass kartice 1 posto će ići našem klubu, čime ćemo se mi moći dodatno razvijati i osiguravati naše skakače. Vidjet ćemo u kojem pravcu će sve to ići“, objasnio je Listo za naš portal.

Kako kaže, planovi za naredni period u sklopu ovog kluba jesu da se pronađe i osigura osoba koja će čuvati Stari most, naročito vikendima, kada je, prema njegovim riječima, mostu neophodna zaštita zbog nesavjesnih turista, ali i građana.

„Tko god je skočio sa Starog mosta, mi ga smatramo našim članom. Trenutno, aktivnih skakača imamo deset, a to sve ovisi o godišnjem doba. Sigurno je da je naš klub otvoren za sve ljude dobre volje“, zaključio je Listo.

Red Bull cliff diving skakači Stari most

Za veliki broj posjetitelja Mostara poseban doživljaj gledati skok sa Starog mosta, kako zbog osjećaja i adrenalina koji izazivaju hrabri mostarski skakači, tako i zbog činjenica da bi mostarski skokovi sa Starog mosta, kao svojevrsni fenomen, trebali biti uvršteni pod zaštitu UNESCO-ove nematerijalne baštine.

Očekuje se da će modernizacija ponude u Mostaru povećati kvalitetu usluge i jednostavniju dostupnost zanimljivih i atraktivnih sadržaja za sve posjetitelje, kojih je iz godine u godinu sve veći broj u turističkom biseru naše zemlje.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.