Mostarski osnovci najbolji na natjecanju u programiranju

IV osnovna škola programiranje
British Council

Osnovci iz IV. osnovne škole iz Mostara pobijedili na trećem natjecanju u programiranju uz uporabu micro:bit računala.
Natjecanje je organizirano u sklopu programa „Škole za 21. stoljeće“ koji u Bosni i Hercegovini implementira British Council u suradnji sa lokalnim ministarstvima obrazovanja, a koje financira britanska vlada. 

Škole su bile pozvane da predaju svoje radove u digitalnom formatu, nakon čega je stručni žiri odabrao 7 najboljih radova da se predstave u finalu na video konferenciji. Učenici i učenice osnovnih škola su još jednom pokazali da su jako prilagodljivi i da se izuzetno dobro snalaze kada su u pitanju digitalne tehnologije. 

Pobjednički projekat zove se „Brinemo o sebi i drugima“ a kreirali su ga učenici Ishak Rahimić i Norah Marić, pod mentorstvom nastavnica Belme Selimotić i Elvise Boškailo. Ideja projekta je da se utječe na epidemiološku svijest, zdravstvene i higijenske navike pojedinaca u zajednici i da se osvijesti važnost uporabe dezinfekcijskih sredstva, posebno u ovom razdoblju. Pobjednici, vidno uzbuđeni, nakon natjecanja rekli su da im je iznimno drago da su pobijedili, i da se nadaju da će njihov projekt pomoći njihovoj školi, ali i široj zajednici. Drugo mjesto osvojila je škola OŠ „Suljo Čilić“ iz Jablanice, a treće OŠ "Bijelo Polje" iz Mostara.