FOTO  MOSTAR Djed mrazovi i teta Mrazice obradovali najmlađe, ali i one starije

Biciklijada djed mrazova 2021
Hercegovina.info

U povodu božićnih blagdana i novogodišnjih praznika, Biciklistički klub 'Mostar' u suradnji s Udrugom za promociju biciklizma 'Hercegovina Bike' već desetu godinu zaredom, u Mostaru je organizirao biciklijadu Djed Božićnjaka/Mrazova kojih je ove godine bilo više od 200.

Start i završetak biciklijade započeo je ispred Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosača (Rondo), a vozio se krug po cijelom gradu.

Ispred Kosače upriličeno je fotografiranje s Djed Božićnjacima/Mrazevima i najmlađih građana Mostara, a druženje se nastavilo u Zimskom gradu Adventu na šetnici Nikole Šubića Zrinskog (bivše Lenjinovo šetalište), uz glazbu i božićno-novogodišnje delikatese.

Kao i prethodne dvije godine, Djed Božićnjaci/Mrazevi najmlađim građanima Mostara, koji su se zatekli na ulicama, dijeljeni su slatkiši te prigodni darovi.

"Ovo je jedna od ljepših novogodišnjih manifestacija koja je prerasla u tradicionalan događaj, jubilarni, deseti po redu, na koji se odaziva svake godine sve veći broj biciklista željnih da pronesu praznični duh ulicama Grada Mostara", izjavio je predsjednik Udruge 'Hercegovina Bike' Toni Zorić, prenosi Fena.

Posebno se osvrnuo na najmlađe, koji su ove godine u većem broju izrazili želju za sudjelovanjem u biciklijadi. Također je podsjetio da je događaj poprimio i šire razmjere, odnosno da se organizira i u drugim gradovima Hercegovine. U prednovogodišnjoj biciklijadi sudjelovali su i članovi nekoliko udruga, ali i sportskih kolektiva.

"Nešto što je krenulo spontano bit će divan događaj i danas, ali nadam se i u budućnosti", poručio je Zorić. U biciklijadi je sudjelovao i gradonačelnik Mostara Mario Kordić koji je kratko rekao kako je ovo jedna lijepa razglednica iz Mostara u vremenu kada smo zatrpani mnogim negativnim stvarima i informacijama.

Stanislava Borovac, sudionica biciklijade i članica 'Hercegovina Bike', kaže kako se rado odazvala i podržava manifestaciju ovakve vrste ne samo u Mostaru nego i u drugim gradovima Hercegovine, ali i regije. U biciklijadi su mogli sudjelovati svi koji se se obukli u Djed Božićnjaka/Mraza, ili barem na glavu stavili kapu od Djeda Božićnjaka/Mraza.

Za sigurnost svih biciklista brinuli su se djelatnici Policijske uprave Mostar.