LJUBUŠANKA PONOVNO NA VRHU Dragana Matić osvojila 9. titulu državne prvakinje u biciklizmu

Dragana Matić
Hercegovina.info

Protekli vikend u Čapljini održalo Državno prvenstvo BiH u Cross Country Maratonu, na kojem su nastupili najbolji biciklisti Bosne i Hercegovine, a Ljubušanka Dragana Matić osvojila je 9. titulu državne prvakinje

„Utisci s ove utrke su stvarno zadovoljavajući i osjećam se presretno sto sam ostvarila 9. titulu državne prvakinje u maratonu za BK Ljubuški, po meni najteža brdsko-biciklistička disciplina. Utrka je bila duga 50 km te sam se pripremala mjesecima kako bi cijelu utrku bila pod punom snagom, što sam i uspjela. Treniram 15-20 sati tjedno i isplatilo se u najboljem svjetlu. Utrka sama po sebi je bila zaista teška, trebalo je misliti na svaki detalj, na urednost bicikla, puknuće gume, dovoljno unesene hrane i pića da bih ostala pri energiji“, izjavila je Dragana za Hercegovina info

Inače, ruta duga 50 kilometara započela je u Dračevu, odakle su se natjecatelji uputili preko stare staze koja je nekad služila za izgradnju Ćirine pruge, poznate i kao "Cesta sunca". Tu su još i najatraktivniji dio Ćirine trase do arheološkog nalazišta Desilo, Svitavsko jezero kao i ruralne predjele Neumskog zaleđa i Parka prirode Hutovo Blato.

Dragana Matić

Dragana nam je objasnila da je maraton sam po sebi specifičan jer zahtjeva veliku fizičku i psihičku pripremu. Osvajanjem prvenstva ova talentirana Ljubušanka kvalificirala se na balkansko prvenstvo te ponovo zauzela mjesto u MTB reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Kako nam je objasnila ovo joj je prvo od pet državnih prvenstava u različitim disciplinama za ovu godinu.

„Dalje se pripremam za svjetske međunarodne utrke, te sad skoro svaki vikend imam utrke u susjednim državama. Sljedeći veći cilj mi je sudjelovati na prvenstvu Balkana koje će se održati u Vrdniku u Srbiji sredinom svibnja“ prokomentirala je za naš portal te nadodala kako joj je maraton najdraža disciplina u biciklizmu te da pobjeda na ovakvoj utrci nije mala stvar. 

Dragana nam je ispričala kako bez njezinih najmilijih ne nikada ne bila tu gdje je. „Na ovom putu me prati moj trener iz Zadra, Ante Radić, koji je vrhunski trener cestovnog i brdskog biciklizma te mu se zahvaljujem na napretku koji sam postigla uz njegovu pomoć. Na kraju želim se zahvaliti i profesorima Gimnazije Ljubuški i razredniku Bori Grgiću jer imaju veliko razumijevanje za moje izostanke i duge treninge te mi izlaze u susret kada mi je to stvarno potrebno“, zaključila je. 

Na utrci je sudjelovalo više od 70 natjecatelja, a ovo su pobjednici po kategorijama:
Men Elite – Ivan Soldo iz BK Široki Brijeg.
Women Elite – Lejla Njemčević BK Puls Sarajevo
Junior muškarci – Emrah Ljubuškić Power plus Sarajevo.
Junior žene – Dragana Matić BK Herceg Stjepan Ljubuški
Kadeti muškarci – Emil Ljubuškić BK Power plus Sarajevo
Kadeti žene – Hena Šabanović BK Puls Sarajevo
Master A  –  Davor Krezić  Hrvatska
Master B -Pero Zekić Mostar
Preko 50 godina – Spajić Aleksandra BK Vučiji zub iz Trebinja.
Amateri od 17 do 35 godina – Grgur Babić BK Napredak Travnik.
Amateri preko trideset pet godina – Feđa Hasanbegović iz Sarajeva.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.