MATEJ VASILJ Rukometaš HRK Čapljina radi veliki transfer i odlazi u Rusiju

Matej Vasilj HRK Čapljina
Facebook

Da HRK Čapljina svoju sportsku politiku temelji na domaćim i mladim igračima dobro je poznato. Osim toga treba reći kako ovaj klub na svojoj klupi ima i najmlađeg trenera lige 25-godišnjeg Luku Dragičevića. Prilika pružena mladim igračima veće je rezultirala nekim odlascima u druge i snažnije klubove, a uskoro bi se mogao dogoditi još jedan zvučniji transfer iz ovog kluba. Naime, pivot Dragičevićeve momčadi Matej Vasilj svojim sjajnim igrama skrenuo je pozornost na sebe i to ni manje ni više nego iz Rusije.

Kako doznaje Hercegovina.info, Vasilj je na pragu odlaska u Voronjež koji je ove sezone izborio ulazak u najviši rang rukometnog natjecanja u Rusiji. Na vrijeme ga je prepoznao i trener Dragičević i nije ga se libio staviti u seniorsku momčad.

Matej Vasilj HRK Čapljina

"Riječ je o igraču rođenom 1998. godine koji je prošao sve mlađe kategorije našega kluba. S 16 godina počeo igrati za prvu ekipu u Prvoj ligi Federacije BiH. U sezoni 2022/2023. nastupao je u Njemačkoj nižoj ligi, te se vratio u matični klub gdje je stigao pomoći nam u Premijer ligi BiH koju smo izborili", kaže za Hercegovina.info trener HRK Čapljina Luka Dragičević.

Sa svojih 196 centimetara i 108 kilograma, korpulentni Vasilj dao je itekakav obol svojoj ekipi.

Sadržaj se učitava...

"Statistika je takva da je postigao 21 pogodak uz vrlo dobru realizaciju s preko 70 posto. Uz to imao je 9 asistencija, 7 izborenih sedmeraca, te 8 izborenih isključenja. Pored napadačkih karakteristika, krasi ga dobra igra u obrani gdje može pokriti i poziciju trice i dvice", kazao nam je Dragičević.

Uz navedeno treba istaknuti i kako je mladi Vasilj zbog ozljede leđa propustio četiri prvenstvene utakmice s kojima bi sigurno njegova statistika bila i znatno bolja. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.