VREMENSKA PROGNOZA U BiH danas nestabilno vrijeme, evo što nas očekuje do kraja tjedna

Kiša Mostar ulice
Hercegovina.info

Danas u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. Većina padalina je na području Bosne. Jače nevrijeme je naizglednije na području Krajine, sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Na području Hercegovine lokalno se očekuju slabiji pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 16 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 stupnjeva.

U Sarajevu djelomično vedro. Najniža jutarnja temperature zraka oko 10, a najviša dnevna temperatura zraka oko 22 stupnja.

Trodnevna prognoza

U petak 17. 5. 2024. u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U jutarnjim satima jači pljuskovi i grmljavina su mogući na području Krajine, jugozapadu Bosne i u Hercegovini, a u poslijepodnevnim satima na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 18 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26 stupnjeva.

U subotu 18. 5. 2024. u Bosni i Hercegovini prevladavat će sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Poslijepodne rijetko može pasti slab kratkotrajan lokalni pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 15 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28 stupnjeva.

U nedjelju 19. 5. 2024. u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab promjenjivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27 stupnjeva.

Biometeorološka prognoza

Nestabilno vrijeme, sa smjenama vedrih i kišnih razdoblja, kod većine ljudi će prouzročiti lošije raspoloženje, a kronični bolesnici i meteoropate će imati umjerene tegobe. Moguće su reakcije na promjenu poput glavobolje, razdražljivosti, u poslijepodnevnim satima malaksalost. Nakon svježijeg jutra, temperature zraka neće tijekom dana ubrzano i suviše porasti, što će opću sliku ipak činiti malo ugodnijom. Poželjno je prikladno se odjenuti i ne pretjerivati s aktivnostima.