UZ MJERE ZABRANE Tjelohranitelj Edina Gačanina Tita pušten iz pritvora u Vojkovićima

Zatvor Vojkovići
Klix

Dženis Kadrić, bivši pripadnik Specijalne jedinice Federalne uprave policije (FUP), a koji je uhićen prije tri mjeseca zajedno s Alemom Hodovićem u akciji kodnog naziva "Consigliere", pušten je iz pritvora u Vojkovićima uz određene mjere zabrane.

Kako je potvrđeno Faktoru, Kadriću je izrečena mjera zabrane napuštanja mjesta boravišta, kao i zabrana kontaktiranja i sastajanja sa svjedocima.

Hodović je iz pritvora pušten nakon mjesec, također uz mjere zabrane.

Obojici im se na teret stavlja kazneno djelo organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelom pranje novca.

Kako se od postupajućeg tužitelja moglo čuti na ročištu za razmatranje pritvora neposredno nakon uhićenja osumnjičenih, teza Tužiteljstva je da se ovdje radi o organiziranoj kriminalnoj grupi, kojom su rukovodili Dženis Kadrić i Stefan Papić (nedostupan bh. organima, sumnja se da se nalazi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima), a čiji su članovi bili sarajevski odvjetnik Zlatko Ibrišimović, Maja Papić, Alem Hodović i Ferid Memić.

Papić i Kadrić su, kako je to naveo tužitelj, djelovali na međunarodnoj razini i bavili se preprodajom velike količine opojnih droga. Nakon što bi tako zaradili veliku količinu novca, ostali članovi grupe imali su zadatak da taj novac ubace u legalne tokove.

Tužitelj je kazao da je u prijedlogu data detaljna komunikacija iz Sky aplikacije između odvjetnika Ibrišimovića i Stefana Papića.