DINAMO PRVAK HRVATSKE Jakirović se rasplakao nakon utakmice

Sergej Jakirović
Luka Stanzl/PIXSELL

Dinamo je na Maksimiru pobijedio Osijek 1:0 u 34. kolu i tako osigurao naslov prvaka SuperSport HNL-a. Strijelac je bio kapetan Arijan Ademi. Momčad trenera Sergeja Jakirovića dva kola prije kraja ima nedostižnih sedam bodova prednosti u odnosu na drugu Rijeku, koja je u ranijem subotnjem terminu izgubila od Varaždina (3:1), što joj je bio treći uzastopni poraz u SHNL-u. Podsjetimo, Rijeka i Dinamo odigrat će i dvije utakmice u sklopu finala SuperSport Hrvatskog kupa.

Nakon utakmice je uslijedilo veliko slavlje igrača i stručnog stožera ispod sjeverne tribine Maksimira. Posebno emotivno je to doživio trener Jakirović, koji se rasplakao prilikom proslave, što je bilo vidljivo u prijenosu utakmice, prenosi Index.

Bila je ovo sezona puna uspona i padova za Dinamo i Jakirovića, koji je više puta bio na rubu otkaza, barem prema dostupnim informacijama, a na kraju je izašao kao veliki pobjednik. Uoči utakmice protiv Rijeke treneru Dinama je preminula i majka Jelena koja se neko vrijeme borila s teškom bolešću, a Jakirović više nije mogao suspregnuti emocije.