Najmanji čovjek na svijetu traži suprugu

Rođendan je proslavio s tortom visokom koliko i on sam, dakle oko 60 centimetara. Nepalski tinejdžer će čak tjedan dana slaviti svoj rođendan sa prijateljima i obitelji u kući na obroncima Himalaja, piše Daily Mail. Sam napominje kako očekuje da će nakon službenog priznanja dobiti i velik broj bračnih ponuda. Još mu je ostao samo taj jedan san – da pronađe djevojku, uvjetno rečeno, visoku kao on sam i s njom ima četvero djece.

Prije tri godine je kontaktirao osobe iz Guinessa kako bi ga priznali kao najmanjeg dječaka na svijetu, no to mu nažalost nije pošlo za rukom. Naime, takva kategorija ne postoji. Morao je čekati da postane odrastao muškarac. Čekanje je tako sad gotovo.

Majka ga se u početku sramila

Iako ga se majka u početku sramila toliko da nije htjela ni izaći iz kuće, sad je iznimno ponosna na svog sina.
Omaleni Magar je postao prilična zvijezda u Nepalu te čak i političari podupiru njegovo upisivanje u Guinessovu knjigu rekorda. Kao prava nepalska obitelj iz ruralnih krajeva, Magarova je obitelj uvjerena kako je predodređen za nešto 'veliko'.

Dhana Maya Thapa Magar, majka najmanjeg čovjeka na svijetu, ne skriva kako se u početku sramila svog djeteta, čak toliko da nije htjela ni iz kuće izaći. Sad osjeća samo ponos i želju da joj se sina čim prije uvrsti u Guinessovu knjigu rekorda.

Rupp Abrader Thana Magar, otac malenog Khagendra, pohvalio je i kako se slava njegova sina iz Nepala proširila i u Indiju. Roditelji, još neslužbeno, najmanjeg čovjeka na svijetu kažu kako njihov sin svakih par godina malo naraste, ali od njegove 11. godine nije ostvario nikakav značajniji rast.

Magar pati i od poteškoća u učenju, no nedavno se upisao u lokalni vrtić kako bi naučio pisati i čitati. U školi ostaje pet dana tjedno, a vikendom se vraća u Pokharu gdje njegovi roditelji imaju voćarnu te im pomaže u poslu.

Nada se da će postati najpoznatiji plesač na svijetu

Nekoliko puta godišnje ide s plesnom skupinom na turneju i nada se kako će postati najpoznatiji plesač na svijetu. Tako je uspio i vidjeti brojne lijepe djevojke u Kathmanduu, za koje kaže kako su vrlo lijepe i da se oblače posve drukčije od djevojaka u njegovom rodnom selu.

Očekuje kako će mu roditelji uskoro naći adekvatnu suprugu i napominje da će izgraditi drugi kat obiteljske kuće, gdje će živjeti sa svojom suprugom. Tako su sad Khagendrini roditelji usredotočeni na potragu za pravom djevojkom, a i već su dobili podatke kako u Nepalu postoji nekoliko djevojaka s poremećajem rasta.

Ipak, već četiri godine je vrlo poznat te uživa slavu i publicitet zbog pokušaja da se njegov rekord i službeno prizna. Nakon službenog priznanja se nada kako će uspjeti ostvariti još jedan svoj san, a to je da posjeti Sjedinjene američke države.

javno.hr