Mostarski odvjetnik i sarajevska pjevačica izborili pobjedu na sudu

Hanka Paldum
Hercegovina.info

Dušan Tomić i Goran Golub dužni su Hanki Paldum isplatiti 4.000 KM za pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda. Ovu presudu donio je Županijski sud u Sarajevu, a nakon žalbe Dušana Tomića i Gorana Goluba na presudu koja je donesena 2017. godine. Dvojac mora i platiti i 670 KM za troškove parničnog postupka sa zakonskom kamatom počevši od dana donošenja tužbe do isplate.

Podsjetimo, Goran Golub je tvrdio da ga je Paldum 1993. godine maltretirala u zatvoru 'Silos' na Igmanu. Informaciju o presudi na svom profilu na društvenim mrežama objavila je Hanka Paldum, prenosi Faktor.

"Obavještavam sve one koji poštuju moj lik, djelo, moju karijeru i sve što sam u životu radila, kako sam najzad sa svog imena skinula stigmu i ljagu, nanesenu mi prije nekoliko godina, od strane Duška Tomića i Gorana Goluba, za navodno maltretiranje Gorana Goluba! Takve gnusne laži iznesene o meni opovrgnula sam pravosnažnom presudom suda, koju također objavljujem.

Svi koji su upoznali moju malenkost, znaju da pripadam onoj kategoriji ljudi, koji čovjeka gledaju kao dobrog ili lošeg, a ne kojoj naciji pripada! To je moj svjetonazor i tako sam odgajana. Dobivajući satisfakciju za nanesenu duševnu bol, želim samo još reći, da ne mogu shvatiti, da postoje takvi ljudi, koji lažima i prljavom neistinom nasrću na moral i etiku, u konkretnom slučaju na mene.

Bog najbolje zna, tko su Duško Tomić i Goran Golub, a tko je Hanka. Neka im on sudi, za neljudski čin i blaćenje mog imena. Pravda je spora, ali dostižna. Hvala svima koji su mi davali podršku. Nije bilo lako, ali dobar je osjećaj da sam, hvala Bogu, porazila dvojicu loših ljudi i njihovu nakanu da me osramote. Hvala i Sudu koji je donio odluku o mojoj nevinosti", napisala je Hanka Paldum.

"Čovjek kada je ispravan ničega se ne treba bojati. Svatko dobije kako zasluži. Osjećala sam se tužno i ne mogu shvatiti da netko može takve gadosti i laži izmišljati. Ne znam šta im to treba. Kakva je to satisfakcija i hrana da ljudima unose nemir u živote. Kada je nešto istina, gledam da to kažem na lijep način, a ne javno izaći sa gomilom laži. I to raditi konstantno. To traje od same agresije na BiH. Mislim da sam stavila metu na čelo onog trena kada sam izašla sa patriotama pred Skupštinu", navodi Paldum.

Dodaje da je smiješna naknada od 4.000 KM za pretrpljenu duševnu bol i povredu časti i ugleda.

"Da je pravna država, sigurno bih dobila stotine tisuća konvertibilnih maraka. I to mi ne bi bila satisfakcija, kroz šta sam sve prošla i koliko sam u krajnjoj liniji materijalno izgubila. Posebna priča su gadosti na društvenim mrežama. Sve je mnogo lakše uz rodbinu i prijatelje. Željela bih da se zahvalim svom odvjetniku Josipu Muselimoviću, koji za sve ove godine nije uzeo nijedne marke što me je branio, odvjetnicama Vasviji Vidović i Mirni Delalić te dragoj kolegici Ljubici Berak", navodi Paldum, a prenosi Faktor.