Znate li zašto psi kad im pričate naginju glavu?

Pas, naginjanje glave, razlozi, psi, zdravlje, Pas, obitelj, Pas, vjerni kućni ljubimac, držanje kućnih ljubimaca, kućni ljubimac, parazit, crijevni parazit, parazitske infekcije, kućni ljubimci

Kao i mnoge radnje iz svijeta pasa i ova nije do kraja razjašnjena, ali kao najčešći razlozi zašto psi to rade navodi se:

-Rade to jer se to nama sviđa

Mnoge stvari koje psi rade vlasnicima su smiješne, a naš smijeh i geste koje pritom stvaramo psi doživljavaju kao nagradu. Pogotovo, jer često osim gesti za to dobiju konkretnu nagradu -poslasticu. S vremenom pas takvo ponašanje prihvaća kao sredstvo za žicanje 'nagrada'. I uporno ga ponavlja.

-Pas naginje glavu kako bi bolje razumio što mu govorite

Vjerojatno najpopularnije objašnjenje zašto pas naginje glavu jest da tako namješta uši kako bi nas bolje razumio, pogotovo one riječi koje ne čuje tako često, a vezane su uz njemu važne radnje. Najčešće se to događa kad im spominjemo nešto vezano uz šetnju ili hranu.

-Psi naginjanjem glave pokušavaju pročitati govor tijela

Čovjek i pas osim vokalno, komuniciraju i govorom tijela. U ovom slučaju naginjanjem glave pas pokušava što bolje pročitati izraz lica čovjeka koji mu nešto govori.

Za kraj...

Važno je znati da naginjanje glave nije uvijek cool jer pas koji naginje glavu bez ikakvog razloga , a pritom je i trese može ukazivati na neki zdravstveni problem.

Izvor: index.hr