Znate li koliko Facebook i Apple plaćaju zaštitu svojih šefova?

18.01.2019

Iako Facebook ima više od dvije milijarde korisnika, od kojih većina ne može izdržati niti jedan dan bez da pogledaju novitete na ovoj društvenoj mreži, šef ove kompanije nije baš najomiljenija javna osoba i mnogi njegovu mrežu smatraju najvećim alatom za špijuniranje.

Povjerenje u Zuckerberga i Facebook, nakon brojnih problema s privatnosti i skandala s dijeljenjem informacija o korisnicima te sigurnosnih propusta, uvelike se srozalo, a nije poznato prima li Mark Zuckerberg, kao zaštitno lice Facebooka, neke prijetnje.

No ono što je poznato jest cifra koju Facebook troši na njegovu zaštitu tijekom godine - prema dostupnim podacima, za 2017. ta je cifra iznosila nešto više od 7,3 milijuna dolara, a iz Facebooka su najavili kako će se taj iznos povećati te su za 2018. najavili troškove od oko 10 milijuna dolara za zaštitu Marka Zuckerberga, piše Zimo.co.

Osim osnivača i šefa kompanije, veliki novac troši se i za sigurnost njegove desne ruke te je zaštita Sherly Sandberg koštala više od 2,6 milijuna dolara u 2017. godini. Jasno je kako velike kompanije moraju štititi svoje glavne ljude, no u slučaju Marka Zuckerberga, ti su troškovi višestruko veći u odnosu na cijenu zaštite šefova drugih velikih kompanija Silicijske doline.

Amazon i Oracle kompanije su koje također troše više od milijun dolara za osiguranje Jeffa Bezosa i Larryja Ellisona - po 1,6 milijuna dolara svaka kompanija, a i osiguranje bivšeg CEO-a Intela Krzanicha koštalo je više od 1,1 milijun dolara.

Google za zaštitu svog izvršnog direktora Sundara Pitchaija troši 600 tisuća dolara, dok još manje za zaštitu Tima Cooka troši Apple - osiguranje šefa kompanije čija je vrijednost prošle godine premašila bilijun dolara koštalo je 310.000 dolara, što je prilično mala cifra kada usporedimo s konkurentskim kompanijama, piše Zimo.co.

Tagovi: facebook
loading...