Znate li kojih 5 mjesta u domu trebate prati svaki dan?

čišćenje kuhinje

1. Radne plohe u kuhinji

Na radnim plohama u kuhinjii čistimo hranu i sjeckamo namirnice za pripremu obroka, odbacujemo torbu, ključeve, poštu i brojne druge stvari. Ne čudi da ova mjesta mogu biti vrlo prljava. Upravo zato trebali bismo je počistiti i dezinficirati svakog dana. Pripazite samo da koristite svježu spužvicu ili maramicu na različitim površinama kako bi izbjegli širenje bakterija s jednog mjesta na drugo.

2. Tuš kabina

Najlakši način da smanjite kamenac i mogućnost nastanka plijesni u kupaonici jest da ju čistite svaki dan. Ovo se osobito odnosi na tuš kabinu koju bi nakon svake upotrebe trebalo prebrisati i osušiti.

3. Umivaonik

Bakterije s ruku se nakon pranja zadržavaju na stranicama umivaonika. Vjerujte, tamo su iako ih ne možete vidjeti opaziti golim okom. Da bi spriječili nakupljanje prljavštine, bilo bi dobro oprati umivaonik svaki dan, a tako ćete eliminirati potrebu i da intenzivno ribate kamenac s ove sanitarije.

4. Prljavo posuđe

Skoreni ostaci od hrane otežavaju nam pranje posuđa, te iziskuju veću potrošnju vode za obavljanje ovog posla. Uz to privlače neželjene insekte u našu kuhinju. Upravo zato dobro je oprati suđe neposredno nakon korištenja, te ne odgađati taj zadatak.

5. Kuhinjski pod

Ako ste kuhali, velika je vjerojatnost da vam je ispao kakav komadić hrane na pod oko štednjaka. Brzinski prijeđite preko ovoga područja odgovarajućim deterdžentom, i tako smanjite mogućnost od privlačenja insekata u vaš dom.

Izvor: zadovoljna.hr